BMW lansează la Salonul de la Geneva MINI Clubvan Concept

Legendarul constructor auto britanic MINI, controlat în prezent de BMW, va dezvălui, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Geneva, prototipul Clubvan Concept, primul de acest gen în segmentul premium, se arată într-un comunicat de presă al BMW Group România, publicat marţi.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 09:31
BMW lansează la Salonul de la Geneva MINI Clubvan Concept

Noul prototip a fost dezvoltat pe baza MINI Clubman, fiind un automobil cu cinci uşi, dintre care două în faţă pentru conducător şi pasagerul din faţă, două spate şi ‘Club Door’, care oferă opţiunea de încărcare şi prin lateral.

Cu un ampatament mai lung cu 10 cm, compartiment cargo separat şi uşi spate divizate, Morris Mini Van a fost echipat pentru utilizare comercială. De asemenea, cu ajutorul celor şase inele de prindere, încastrate în podeaua compartimentului cargo, sunt utilizate curele elastice pentru a fixa obiecte de diferite lungimi, înălţimi şi lăţimi – fără riscul ca acestea să alunece.

Noua maşină este finisată exterior cu o culoare British Racing Green, care se extinde până la acoperiş, montanţii C şi capacele oglinzilor exterioare.

Prototipul MINI Clubvan Concept va fi prezentat, în premieră mondială, în cadrul celei de-a 82-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva, ce va avea loc în perioada 8-18 martie.

MINI este numele filialei BMW din Cowley, Anglia, precum şi a automobilului produs de către această filială din aprilie 2001.

Maşina, proiectată de Frank Stephenson, este vândută ca o reinterpretare ‘retro’ a automobilului original Mini, care a fost produs de către British Motor Corporation şi succesorii acesteia între anii 1959 şi 2000. Numele se scrie cu majuscule pentru a fi deosebit de predecesorul său.

La lansarea oficială, automobilul a fost prezentat ca fiind ‘NOUL MINI’, dar este mai des întâlnită denumirea ‘BMW Mini’.

În primă fază dezvoltat de către grupul Rover, şi vândută sub marca Rover, fabricată fiind la uzina Longbridge, proiectul MINI a fost reţinut de către BMW când a încheiat colaborarea cu Rover în 2000