BMW prezintă Concept i4, primul model electric din clasa medie premium. Zgomotul produs de maşină, creat de un compozitor celebru

BMW a prezentat noul Concept i4, un prototip al viitorului model de serie. Acesta va fi al doilea vehicul complet electric produs de constructorul bavarez, după i3. Odată cu publicarea imaginilor, producătorul german a anunţat că i4 prefigurează noua Serie 4 care urmează să fie lansată. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 21:19

Conceptul i4 este un „ gran coupé electric”. Versiunea sa de serie, BMW i4, va intra în producţie anul viitor şi va deveni „primul model electric al BMW Group în clasa medie premium”. Noua maşină ar urma să concureze direct cu Tesla Model S.

„BMW Concept i4 aduce electrificarea în centrul mărcii BMW (…) Designul este dinamic, curat și elegant. Pe scurt: un BMW perfect care rulează fără emisii”, a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreședinte executiv BMW Group Design, conform Profit.ro.

Cu o putere de 530 de cai putere, BMW Conceptul i4 acacelerează de la 0 la 100 de kilometiri pe oră în aproape 4 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 200 de kilometri pe oră. Potrivit BMW, maşina va avea o autonomie de 600 de kilometri (WLTP).

„Prin ecranul central curbat BMW (Curved Display), am redefinit orientarea spre conducător specifică BMW într-o manieră foarte elegantă. În același timp, BMW Concept i4 aduce un sentiment de plăcere a condusului durabil”, a precizat Domagoj Dukec, directorul BMW Design.

Odată cu prezentarea BMW Concept I4, BMW a dezvăluit în premieră noua imagine a mărcii, un logo bidimensional.

Sunetul produs de maşinile electrice BMW, opera unui compozitor celebru

BMW precizează că o inovaţie adusă maşinilor sale este designul sunetului. Având în vedere că maşinile electrice nu produc un zgomot, aşa cum se întâmplă cu motoarele cu combustie, a fost nevoie de crearea de sunete pentru atrage agenţia pietonilor că se apropie un vehicul.

Sunetul lui BMW i4 a fost dezvoltat sub numele de brand BMW IconicSounds Electric de renumitul compozitor Hans Zimmer împreună cu designerul BMW de sunet Renzo Vitale.

Producția de serie a noului BMW i4 va începe în 2021 la fabrica principală a BMW Group din München. Constructorul bavarez a anunţat că investește aproape 200 de milioane de euro în uzina din München pentru a aduce la bun sfârșit producția de serie a BMW i4.

Citeşte şi: Aston Martin a prezentat V12 Speedster, bolidul decapotabil fără parbriz. E inspirat de celebrul avion de luptă din Top Gun VIDEO