BNR a REDUS rata dobânzii cheie, pentru prima oară din martie 2012

Consiliul de Administraţie (CA) al BNR a decis, luni, să reducă rata dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la 5,25% la 5%, prima scădere din martie 2012, precum şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) de la 8,25% la 8% pe an.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 10:34
BNR a REDUS rata dobânzii cheie, pentru prima oară din martie 2012

Rata dobânzii de politică monetară va scădea la nivelul de 5 la sută pe an, de la 5,25 la sută, începând cu data de 2 iulie.

De asemenea, BNR anunţă că începând cu aceeaşi dată rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) va coborî la nivelul de 8 la sută pe an, de la 8,25 la sută, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit va fi de 2 la sută pe an faţă de 2,25 la sută.

Consiliul de administraţie al BNR a mai hotărât gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

‘BNR monitorizează atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin ajustarea graduală a conduitei politicii monetare şi utilizarea adecvată a instrumentelor de care dispune, să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu şi stabilitatea financiară’, se spune în comunicat.