Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Şova, în legătură cu dispariţia contractului Bechtel

Anca Boagiu a anunţat, miercuri, că a depus plângere penală la Parchetul ICCJ împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003 pentru a-l apăra pe fostul premier.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 12:16
Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Şova, în legătură cu dispariţia contractului Bechtel

„Am depus astăzi, 7 august, plângere penală cu nr. de înregistrare 11.258 la Parchetul General, împotriva lui Dan Şova, pentru acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase. Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenţia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul său şef de partid. Altfel, îmi pun întrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD?”, arată Anca Boagiu, fost ministru al transporturilor în Guvernul Boc, într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Boagiu a precizat că apelează la instituţiile acreditate ale statului să dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel.

„Pentru a-i ajuta pe Dan Şova şi pe miniştrii USL să-şi depăşească stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili şi neperformanţi guvernanţi ai României, apelez la instituţiile acreditate ale statului să le dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel. Înţelegerile contractuale dintre părţi, respectiv dintre Guvern şi Bechtel International Inc., au încetat. Ca atare, îi amintesc lui Dan Şova că are obligaţia să facă public tot contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale”, a adăugat Boagiu..

Ea a mai arătat că „guvernarea USL este caracterizată de ruinarea economiei naţionale, de minciună, manipulare şi de o politică agresivă, de lipsă de transparenţă”.

„Ca atare, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea de cercetări în legatură cu posibila săvârşire de infracţiuni la regimul protecţiei informaţiilor clasificate, respectiv în legatură cu disparţia unui document astfel clasificat – Contractul având ca obiect «Proiectarea, realizarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie şi cu remedierea oricăror defecte» aferente autostrăzii Braşov – Cluj – Borş, încheiat, în data de 19.12.2003, între CNADNR şi Bechtel International Inc.”, a mai menţionat Anca Boagiu.

Săptămâna trecută, ministrul Dan Şova a susţinut că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală, în replică, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizând că documentul se află la etajul 2, camera 58.