Boagiu: Corpul de Control a formulat 6 plângeri penale, iar Compania de Drumuri alte 6

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat vineri că în timpul mandatului său Corpul de Control al instituţiei a formulat şase plângeri penale, iar Compania de Drumuri a transmis DNA şi IGP alte şase astfel de dosare, fără să nominalizeze însă persoanele acuzate.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 17:28
Boagiu: Corpul de Control a formulat 6 plângeri penale, iar Compania de Drumuri alte 6

„Am lansat controale la nivelul ministerului sau la companii. Corpul de Control al ministrului a formulat şase plângeri penale, iar colegii de la CNADNR au formulat alte şase, o parte la DNA şi o parte la Inspectoratul General al Poliţiei”, a spus Boagiu, la conferinţa de bilanţ.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, printre dosarele de plângere penală se numără cele privind contractul de achiziţie a sistemului infornmatic de emitere, gestiune şi control al rovinietei, unele achiziţii de sare pentru deszăpezire, realizate cu câţiva ani în urmă, şi cazuri legate de două agenţii CNADNR de control şi încasare – Giurgeni şi Calafat.

Alt dosar se referă la accidentul de anul trecut din Ungaria în care au murit 14 români după ce un microbuz înmatriculat în Argeş a fost lovit frontal de un camion în apropiere de Szeged.

Totodată, alte dosare urmează să fie transmise autorităţilor competente şi vizează Societatea de Turism Feroviar şi compania Telecomunicaţii CFR, ambele parte a CFR SA, conform surselor citate.

Boagiu, aflată la conducerea Ministerului Transporturilor din septembrie 2010, i-a predat vineri portofoliul lui Alexandru Nazare, până în prezent secretar de stat în instituţie.