Boala care omoară mai mulți români decât COVIDUL. Incidența acestei afecțiuni a crescut îngrijorător!

Cancerul este boala care ucide mai mult decât virusul SARS-CoV-2. Deși este una dintre cele mai complexe afecțiuni ale secolului, aceasta poate fi prevenită prin metode simple.

30 oct. 2021, 16:55
Boala care omoară mai mulți români decât COVIDUL. Incidența acestei afecțiuni a crescut îngrijorător!

Boala care omoară mai mulți români decât COVIDUL. Trebuie menționat faptul că în majoritatea cazurilor, cancerul se dezvoltă ca urmare a factorilor externi.

Boala care omoară mai mulți români decât COVIDUL. Incidența acestei afecțiuni a crescut îngrijorător!

Prevenirea canceurlui se bazează pe adoptarea unui stil de viațp cât mai sănătos și echilibrat. Acest lucru include eliminarea obiceiurilor nesănătoase, precum fumatul, sau renunțarea la anumite alimente și substanțe cancerigene.

Alimentele intens procesate, pline de aditivi și substanțe dăunătoare, ar trebui să fie evitate cu orice preț. În zilele noastre, când toată mâncarea provine aproape numai din comerț, este indicat să știi cum să citești eticheta.

Coordonatorul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Zalău, medicul Alexandru Iliescu, susține că cele mai bune metode de prevenire sunt adoptarea unui stil de viață sănătos și efectuarea analizelor medicale periodice.

A crescut îngrijorător în ultima perioadă incidența cancerului. Medicii oncologi vorbesc din nou despre importanța analizelor prin care pot fi depistate din timp aceste afecțiuni, comunică RRA.

Citește și: Momente de coşmar pentru Elena Gheorghe și familia ei. Au fost infectaţi cu Covid. „Am trecut prin toate starile, de la neputinţă la disperare. Am sunat la toate spitalele, nu era loc”
Factorii care duc la asemenea boli se regăsesc inclusiv în alimentație, în condițiile de muncă și în stilul de viață.

„Se păstrează la nivel de țară cumva o incidenţă în ceea ce privește /…/ cancerul bronhopulmonar, cancerul colorectal, la femei cancerul mamar, cancerul de col uterin.

Pe lângă faptul că trebuie să evităm alimente care se cunosc a fi cancerigene, consum de toxice și în a ne expune la medii /…/, care sunt cunoscuţi ca factori de risc, odată discutăm de prevenție prin a limita factorii de risc și o dată prin descoperirea precoce, că până la urmă un cancer descoperit într-o fază incipientă, peintr-o terapie locală este eliminat și boala este tratată”, susține coordonatorul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Zalău, medicul Alexandru Iliescu.

Citește și: Când începe administrarea rapelului pentru cei vaccinaţi cu serul Johnson. Care sunt condiţiile de imunizare cu a doua doză de vaccin anti-COVID în cazul acestora