Boala de care suferă fosta soție a lui Andrei Ștefănescu. Antonia a primit diagnosticul când era însărcinată: „Aveam des episoade de leșin”

Antonia Ștefănescu, fosta soție a lui Andrei Ștefănescu, a fost diagnostică la vârsta de 12 ani cu bradicardie. Ani mai târziu, când a rămas însărcinată, a aflat că are trombofilie.
Alina Costache
05 mai 2024, 17:40
Boala de care suferă fosta soție a lui Andrei Ștefănescu. Antonia a primit diagnosticul când era însărcinată: „Aveam des episoade de leșin”
Boala de care suferă Antonia, fosta soție a lui Andrei Ștefănescu

Antonia Ștefănescu a fost diagnosticată cu bradicardie la 12 ani, pentru că avea episoade de leșin și pulsul mic, iar după ce a rămas însărcinată a alfat că suferă de trombofilie. Fosta soție a lui Andrei Ștefănescu a trecut prin momente cumplite înainte să îl nască pe Ayan, fiindu-i teamă că va pierde sarcina.

Pe perioada acelro luni a făcut injecții cu anticoagulant. Fostul soț i-a fost alături și a sprijinit-o cum a putut. Și la naștere au existat complicații, pentru că Antonia s-a confruntat cu o hemoragie masivă, iar fiul ei abia născut a ajuns la terapie intensivă.

„La 12 ani am fost diagnosticată cu bradicardie pentru că aveam des episoade de leșin, medicii descoperind că am și pulsul foarte mic, însă niciunul nereușind nici până în ziua de azi să-mi spună exact ce cauzează acest fapt. Dar, nu am știut și de trombofilie, de trombofilie am aflat în timpul sarcinii.

Am urmat tratament cu progesteron timp de 6 luni, după care am întrerupt și mi-am refăcut analizele pentru a vedea dacă tratamentul și-a făcut efectul. Într-adevăr valorile crescusera, dar nu suficient. Am decis să mai urmez încă 6 luni tratament cu progesteron și întâmplarea a făcut să rămân însărcinată, fără ca cea de-a doua sesiune de tratament să ajungă la final”, povestește Antonia Ștefănescu pentru CSID.ro.

Citește și: Andrei Ștefănescu, probleme grave de sănătate: „Nu le-aș dori nici dușmanilor mei”. Artistul se confruntă cu dureri insuportabile

Primele simptome le-a descoperit la medic, când a aflat că sângele nu circulă bine către făt.

„Venele erau ușor blocate, așa mi-au explicat medicii. A fost destul de dificil, căci într-o singură investigație mi-au luat 15 eprubete spre testare”, mai spune ea.

Medicii au fost surprinși de faptul că Antonia nu a pierdut sarcina, dar i-au spus de la bun început că nu poate naște pe cale naturală din cauz afecțiunii cu care se luptă.

„Nu, am știut încă de la început că nu pot naște natural având această trombofilie, plus miopie. Astfel că singura alegere a fost să nasc prin cezariană. Am făcut toate investigațiile, inclusiv ecografia, pulsul, cordonul etc. Totul a fost în regulă. (…) De aici, însă, au început peripețiile. Am născut foarte repede, copilul a ieșit rapid, însă târziu aveam să aflu că el s-a sufocat după ce a ieșit, fiind dus de urgență la terapie intensivă pentru a-i da oxigen.

Iar eu, neștiind ce se întâmplă, de fapt mă confruntam la rândul meu cu o hemorargie care a durat, cred că, undeva la o oră, o oră jumătate. A fost cumplit! Recuperarea a fost foarte grea dar, lăsându-mă pe mine la o parte, Ayan a fost nevoit să stea la terapie intensivă preț de o săptămână”.

Citește și: Cătălin Bordea, primul Paşte fără Livia. Femeia în braţele căreia comediantul s-a refugiat în acest an: „Nu am mai fost de 12 ani de sărbători la ea, pentru că am fost un pic reținut cu altă familie”

Fosta soție a lui Andrei Ștefănescu a trebuit să facă injecții cu anticoagulant, dar gândul că își va ține copilul în brațe i-a dat putere. Acum, spune că și-ar mai dori un copil, chiar dacă știe că va fi un drum greu.

„Am fost îndrumată să fac injecții cu anticoagulant, injecții pe care le-am dus și post sarcină. Injecțiile îmi erau făcute de Andrei în fiecare seară, nu a fost cel mai plăcut lucru. Erau extrem de dureroase și nu le puteam face decât în abdomen, picior sau braț. A fost o sarcină complicată, cel mic s-a întors cu capul în jos încă de la cea de-a 5-a lună de sarcină, am avut contracții încă de pe atunci, inclusiv vărsăturile au fost existente până la final. Ce pot spune decât că a fost o sarcină foarte, foarte grea. Lucru care mă sperie căci da, îmi mai doresc un copil”, susține blonda.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te ajută să dormi mai bine: „Se face foarte simplu”
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'