Boala de care suferă Regele Charles al III-lea. Diagnosticul pe care un reputat medic i l-a pus după ce a văzut degetele neobişnuit de umflate şi de roşii ale monarhului

Regele Charles al III-lea a fost, în ultimele zile mai mult ca oricând, în atenţia opiniei publice din întreaga lume. Şi-a pierdut mama, apoi a fost proclamat Rege al Marii Britanii. Prilej pentru întreaga lume de a-l observa şi analiza cu maximum de atenţie. Astfel, nu a scăpat privirilor vigilente faptul că degetele de la mâinile monarhului sunt aproape întotdeauna neobişnuit de umflate şi neobişnuit de roşii.

14 sept. 2022, 12:16

Boala de care suferă Regele Charles al III-lea. Monarhul are de ani buni această problemă, astfel că nici măcar el nu s-a sfiit să vorbească, în 2012, în timpul unui turneu în Australia, despre „degetele-cârnați”. Acum, un medic britanic citat de Daily Star a explicat că există câteva afecțiuni care au ca principal simptom înroşirea şi umflarea degetelor.

Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichid la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și al gleznelor, dar și al degetelor, ceea ce le face să se umfle. Pentru a afla dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o scădere a tensiunii în zonă”, este de părere Dr Gareth Nye.

Citeste si Cum s-a schimbat faţa satului Viscri după ce a fost „adoptat” de Regele Charles al III-lea. Primarul din localitate: „Ne-a ajutat și cu canalizarea, conducta a fost plătită de Casa Regală”

Boala de care suferă Regele Charles al III-lea

O altă afecţiune care are printre simptome umflarea degetelor este artrita, o afecţiune des întâlnită la persoanele în vârstă.

Artrita este o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Artrita afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin prin urmare rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la diminuarea durerii, umflarea degetelor poate rămâne. Cauzele mai puțin frecvente pot include dieta bogată în sare care duce la retenția de lichide. Anumite medicamente pot duce rareori la umflare ca efect secundar, cum ar fi medicamentele pentru tensiunea arterială sau medicamentele cu steroizi”, explică reputatul medic.

Totuşi, doctorul Nye s-a grăbit să clarifice că acest simptom este departe de a fi un semn al unei probleme majore de sănătate.

Cu siguranță nu există probleme de sănătate imediate pe care să le indice umflarea degetelor. Este cel mai probabil un semn al vârstei sale”, a precizat Nye.

Citeste si Ce i-a profețit Nostradamus lui Charles al III-lea. Regele va abdica în curând, dar numele celui care îi va urma îi va surprinde pe toţi

O măcelărie din Noua Zeelandă comercializează o ediţie limitată de cârnaţi cu numele Regelui Charles al III-lea

boala de care suferă Regele Charles al III-lea

Un măcelar din Noua Zeelandă a găsit de cuviinţă să marcheze urcarea pe tron a Regelui Charles al III-lea printr-o ediţie limitată de cârnaţi, numită „degetele-cârnați ale Regelui Carol al III-lea”. Măcelaria a postat pe reţelele sociale şi o fotografie cu Regele în care degetele îi sunt înlocuite cu cârnaţi.

Mă voi duce în iad”, este comentariul la poză.