Boala gravă de care mulți suferă fără să știe. În unele cazuri poate duce la moarte

Numărul deceselor cauzate de afecțiunile hepatice este în creștere. În cele mai multe cazuri boala are legătură cu consumul excesiv de alcool. Multe persoane nu își dau seama că au boala. Unii ajung prea târziu la medic și intervine decesul.

26 mart. 2024, 15:53
Boala gravă de care mulți suferă fără să știe. În unele cazuri poate duce la moarte

Noile date anunțate de Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA arată că decesele anuale cauzate de o boală sunt în creștere cu 39% în ultimii ani. Este vorba despre o afecțiunea hepatică este legată de consumul de alcool în exces. În acest caz, ficatul este grav afectat și nedetectată la timp, boala poate duce la deces prematur.

Citește și: Taxa pe boală eliminată pentru gravide şi bolnavii de cancer. Unii angajaţi pot pierde 750 de lei

Decesele din cauza bolilor hepatice legate de alcool sunt în creștere, în special în rândul adulților mai tineri și al femeilor, potrivit The New York Times. Deși este vindecabilă în primele etape, mulți oameni nu își dau seama că o au până nu este prea târziu pentru a inversa procesul.

Decesele anuale cauzate de boală sunt în creștere în Statele Unite, după ce au urcat cu 39% în ultimii ani, potrivit noilor date de la Centers for Disease Control and Prevention, potrivit Ziare.com.

Citește și: ALERTĂ medicală în România! Care este boala care se răspândește rapid și ne pune în pericol sănătatea

Cele mai multe cazuri de deces prematur sunt în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani.

„Oamenii beau mai mult decât înainte, așa că eu cred că acesta este cel mai mare factor”, a spus dr. Jessica Mellinger, profesor asistent de gastroenterologie și hepatologie la Universitatea din Michigan. Și, a adăugat ea, „observăm că, pentru prima dată în această țară, femeile beau la fel de mult ca bărbații”.