”Boala limbii albastre” se extinde. Vezi localităţile vizate

În judeţul Buzău, "boala limbii albastre" s-a extins în alte cinci localităţi, numărul total al focarelor ajungând la 49, cu un total de 70 de animale bolnave din 12 localităţi, înregistrându-se în comuna Siriu şi un prim deces al unui animal bolnav - o oaie.

28 aug. 2014, 12:13
”Boala limbii albastre” se extinde. Vezi localităţile vizate

Boala limbii albastre s-a extins în alte cinci localităţi, Brăieşti, Lopătari, Gura Teghii, Racoviţeni, Mânzăleşti, plus o suspiciune în zona de sud a judeţului, în comuna C.A.Rosetti, iar o oaie infestată din comuna Siriu a murit„, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif, potrivit Agerpres

Autorităţile din Buzău au luat măsura închiderii târgurilor şi oboarelor pentru rumegătoare şi instituirea unor restricţii de mişcare a animalelor, precum şi măsuri de dezinfecţie şi curăţenie pentru limitarea răspândirii virusului.

Primele probe pozitive pentru Boala limbii albastre au fost depistate de Laboratorul Naţional de Referinţă, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală în data de 22 august.

„Boala limbii albastre” este cauzată de un virus transmis de o insectă. Această boală nu se transmite la om şi nici de la animal la animal, dar produce pagube economice.

CITEŞTE ŞI: Comandament de urgenţă pentru boala limbii albastre. Vicepremierul cere măsuri pentru prevenirea bolii