Boala misterioasă care îi transformă pe copiii din Africa în zombi VIDEO

O boală misterioasă face ravagii în estul Africii. Potrivit CNN, mii de copii au fost infectaţi numai în ultimii doi ani, iar zeci dintre ei au murit.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 20:14
Boala misterioasă care îi transformă pe copiii din Africa în zombi VIDEO

Primele simptome ale maladiei sunt somnolenţa, ameţelile şi pierderea puterii de concentrare. Pe măsură ce boala avansează, copiii ajung să îşi piardă cunoştinţa, nu mai comunică şi nu mai recunosc pe nimeni. Este şi cazul lui Pauline, o fată de 13 ani, care s-a născut un copil normal. Este încă îmbrăcată în uniformă, dar nu a mai fost la şcoală de ani de zile.

Din cauza bolii de care suferă ambii ei copii, mama a ajuns acum să îi ţină legaţi în casă, pentru a-i feri de accidente.

Boala a fost descoperită cu 50 de ani în urmă, însă de atunci nu s-a găsit niciun leac.

„Toată lumea este afectată. Toţi cei din casele unde se află aceşti copii, părinţii lor… Toată comunitatea suferă”, a declarat Simon Anyanzo, de la Crucea Roşie.

Mulţi dintre copiii infectaţi au fost abandonaţi de părinţii lor. De frică să nu se contamineze, chiar şi asistentele care îi tratează, evită să îi atingă, fie şi pentru a le lua pulsul.

Potrivit medicilor, singurele medicamente care au întârziat evoluţia simptomelor sunt cele împotriva epilepsiei. Boala nu este încă vindecabilă.