Boala misterioasă care se răspândeşte în lume. Dă halucinaţii şi afectează toate grupele de vârstă

Simptomele includ halucinații, atrofie musculară, spasme. Comunitatea medicală spune că simptomele sunt similare bolii Creutzfeldt-Jakob, o maladie cerebrală rară și letală.

08 apr. 2021, 16:56
Boala misterioasă care se răspândeşte în lume. Dă halucinaţii şi afectează toate grupele de vârstă

Boala misterioasă. Coronavirusul se pare că nu este singurav problemă medicală a lumii. O boala misterioasă a afectat deja zeci de oameni deja, iar medicii nu știu exact ce este sau de ce apare. Primul focar a fost descoperit în New Brunswick, Canada, iar în ultimii ani cel puțin 43 de oameni s-au îmbolnăvit, iar cinci au murit, arată datele oficiale din canada.  Primul caz a apărut în 2015, dar în ultimii ani incidența bolii a crescut, au anunțat autoritățile. În 2019 au fost raportate 11 cazuri.

Simptomele includ halucinații, atrofie musculară, spasme. „Nu știm ce o cauzează. În acest moment nu vedem decât că apar tot mai mulți pacienți care au aceste simptome”, a precizat medicul Alier Marrero pentru The Guardian.

Cel mai probabil este vorba despre o boală nouă, a declarat unul dintre medicii care a luat cuvântul la o conferință organizată recent, dr Jennifer Russell.

Situația este monitorizată oficial de cel puțin un an, dar informațiile au fost făcute publice abia acum. Comunitatea medicală spune că simptomele sunt similare bolii Creutzfeldt-Jakob, o maladie cerebrală rară și letală.

„Colaborăm cu diferse grupuri specializate de experți. Oricum, nu există deocamdată o cauză clară care să determine apariția acestei boli”, se arată în documentul care a ajuns în presă.

Cercetătorii au descoperit că aceasta afectează oameni din toate grupele de vârstă și are simptome specifice destul de dificile. Pacienții experimentează schimbări de comportament, dureri misterioase, declin cognitiv și halucinații, precum imaginea unor insecte care se ascund sub piele.

Efecte adverse al vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca. O voluntară a suferit o afecţiune neurologică gravă

Potrivit doctorului Marrero, boala nu pare a fi genetică și ar putea fi cauzată de un factor de mediu – precum apă, mâncare sau aerul respirat. Dincolo de aceste indicii, informațiile sunt foarte puține, iar oficialii canadieni au refuzat să comunice exact zona în care se găsesc pacienții afectați de maladie.

Stare de urgenţă sanitară, alertă MAE: virusul polio sălbatic se răspândeşte în lume

Deocamdată, comunitatea științifică încă încearcă să descopere mai multe despre acest sindrom care este descris ca fiind fără precedent. „Nu am văzut o boală neurologică de acest tip în toți cei 20 de ani de activitate”, au transmis reprezentanții grupului de cercetători.

Pentru medici este clar însă că ceva din mediul înconjurător declanșează boala. Poate fi luată din apă, aer, poate chiar de la job sau în urma activităților recreative, după cum a declarat Alier Marrero, neurolog la Spitalul Universitar Dumont, din Moncton.

https://www.youtube.com/watch?v=GcE7GnUXkIc