Bobby Păunescu, după audierea la DNA: Cineva a scris o carte cu 50 de ani din viaţa lui, care se termină zilele astea

Bobby Păunescu, acţionar la postul B1TV, a fost audiat, joi, de procurorii DNA, în calitate de martor, în dosarul în care Elena Udrea este cercetată pentru infracţiuni în legătură cu un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, au precizat surse apropiate anchetei.

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 13:56
Bobby Păunescu, după audierea la DNA: Cineva a scris o carte cu 50 de ani din viaţa lui, care se termină zilele astea

UPDATE La ieșirea din sediul DNA, Bobby Păunescu a răspuns evaziv întrebărilor puse de jurnaliști și a negat că ar fi fost chemat în calitate de martor într-un dosar al Elenei Udrea.

Astfel, el a spus că a venit la DNA în calitate de „regizor-producător” și a că primit explicații din partea procurorilor în legătură cu modul de desfășurare a unei anchete.

„În calitate de regizor-producător. Martor, nu. Pe scurt, nicio calitate, în niciun fel, nici martor. Eu am vrut să știu și le mulțumesc foarte mult că au avut timp să îmi explice cum se face o anchetă, informații de care am nevoie la scenariu… Întrebați, fiți agresivi… La treaba asta, motivul a fost filmul. M-au întrebat cum se fac filmele. Am venit fără avocat. Dacă veneam în calitate de martor, vă spuneam. E vorba de 50 de ani din viața mea. Cineva a scris o carte cu 50 de ani din viața lui, care se termină zilele astea”, le-a spus el jurnaliștilor.

__________

Omul de afaceri Bobby Păunescu a ajuns în urmă cu puţin timp la DNA. Până în acest moment nu există informaţii despre motivul chemării acestuia în faţa procurorilor. Numele lui a apărut în trecut legat de dosarul Hidroelectrica. 

Păunescu era acuzat că a fost împrumutat cu 900 de mii de euro de Bogdan Buzăianu, împrumut garantat cu 90% din acţiunile deţinute la ziarul condus acum de Dan Andronic.

Elena Udrea a fost pusă sub învinuire în 2015, fiind acuzată că în vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de persoană cu funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a pretins de la Bogdan Buzăianu, prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de cinci milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea în continuare a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică încheiat cu Hidroelectrica.

Radu Budeanu, fondatorul Cancan, a fost şi el pus sub învinuire, fiind acuzat că ar fi intermediat mita de cinci milioane de dolari presupus a fi primită de fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Anchetatorii susţin că, la sfârşitul anului 2011, Radu Budeanu ar fi primit de la Bogdan Buzăianu o parte din suma de bani care ar fi fost pretinsă de Udrea. Ulterior, la începutul anului 2012, Radu Budeanu i-ar fi dat Elenei Udrea suma de 3,8 milioane de dolari primită de la omul de afaceri şi i-ar fi înlesnit preluarea unei creanţe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media.