Boc a devenit „model în toată Europa”

"Modelul României a fost preluat în toată Europa, pentru că este singurul model care a dat rezultate. În Ungaria, deja se vorbeşte despre necesitatea implementării modelului Boc". Declaraţiile au fost făcute la RFI de prim-vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 11:21
Boc a devenit „model în toată Europa”

Preşedintele Camerei Deputaţilor are convingerea că PDL va înregistra „un rezultat foarte bun” la alegerile din acest an.

„Primul test electoral este testul alegerilor locale. În teritoriu, noi avem o multitudine de primari, primari de municipii, preşedinţi de Consilii Judeţene, oameni care şi-au îndeplinit mandatul şi cred că vor reuşi să convingă. Este momentul să vorbim despre administraţie şi poate mai puţin despre politică, în ceea ce priveşte campania locală, dar suntem pregătiţi pentru amândouă şi suntem convinşi că vom înregistra un rezultat foarte bun”, spune Roberta Anastase.

În opinia prim-vicepreşedintelui PDL, „cei care îşi asumă responsabilitatea conducerii, în cazul unei astfel de perioade, riscul unei conduceri, sunt cei care şi decontează aceste nemulţumiri, dar trebuie să aibă şi responsabilitatea să ia astfel de decizii”.

Roberta Anastase susţine că „modelul Boc” a fost preluat în toată Europa: „Uitaţi-vă ce se întâmplă în Spania. Acum o săptămână, premierul Rajoy a fost cel care vorbea despre necesitatea tăierii salariilor bugetarilor şi de altfel s-a şi luat această decizie, o serie întreagă de alte decizii dure, care s-au luat. În Ungaria, deja se vorbeşte despre necesitatea implementării modelului Boc. În toată Europa, modelul României a fost preluat, pentru că este singurul model care a dat rezultate, scăderea cheltuielilor bugetare. Dar în acelaşi timp, e foarte important să ne reorientăm şi să mergem spre stimularea locurilor de muncă„.