Boc, audiat la tribunal în dosarul lui SOV: Vîntu a susţinut suspendarea lui Băsescu, în 2007

Premierul Emil Boc a venit, marţi, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro pentru acuzaţiile legate de cazul FNI şi de o implicare într-o lovitură de stat. Premierul a susţinut în faţa instanţei că "alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică".

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 11:04
Boc, audiat la tribunal în dosarul lui SOV: Vîntu a susţinut suspendarea lui Băsescu, în 2007

Emil Boc a răspuns, marţi, mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

În faţa judecătorilor, Emil Boc a declarat că este notorietate faptul că Vîntu a susţinut prin toate mijloacele posibile suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu în anul 2007. Informaţiile apar în stenograme şi în alte dosare, a spus Boc.

„Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică”, a declarat Boc, el răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.

Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI. „Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI”, a declarat premierul în faţa instanţei, citat de MEDIAFAX.

Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el.

„Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui”, a răspuns primul ministru.

Vîntu e dispus să renunţe la daune dacă premierul recunoaşte că afirmaţiile făcute sunt „o figură de stil”

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, marţi,  că acuzaţiile lui Emil Boc că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat sunt extrem de periculoase, dar că ar putea renunţa la daunele de un milion de euro dacă premierul recunoaşte că afirmaţiile făcute sunt „o figură de stil”, potrivit Mediafax.

Mi s-a pus în sarcină că aş fi organizat sau încercat să organizez o lovitură de stat. Este extrem de periculoasă, care se poate încadra în alte categorii infracţionale decât cele care mi s-au pus în sarcină„, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit Mediafax, dosarul în care Emil Boc a fost chemat în judecată de Sorin Ovidiu Vîntu a fost înregistrat în 15 octombrie 2010. În 2011, toate cele trei termene de judecată au fost amânate.

În acest dosar, Vîntu îi cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzaţiile aduse cu privire la cazul FNI şi de o eventuală implicare într-o lovitură de stat, scria Victor Ciutacu pe blogul său în octombrie 2010.

Tot în 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a acţionat-o în instanţă şi pe Elena Udrea, tot într-un dosar care are ca obiect răspunderea civilă delictuală, daunele solicitate fiind tot de un milion de euro. În 2011, toate cele trei termene de judecată au fost amânate, dezbaterile urmând să fie reluate în 28 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vîntu l-a dat în judecată şi pe Traian Băsescu, acţiunea fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti în august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembruie, instanţa a stabilit amânarea cauzei până la 17 februarie 2012. Şi în acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.