Boc, boicotat la Reşiţa de jumătate dintre primarii PDL: Situaţia e sub control

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat vineri, după întâlnirea cu primarii PDL din Caraş-Severin, că o nouă conducere a organizaţiei judeţene va fi numită luni de către conducerea centrală a partidului. "Spiritul PDL nu poate fi înfrânt niciodată, de nimeni", le-a transmis pedeliştilor din Caraş care rămân alături de partid.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 07:36
Boc, boicotat la Reşiţa de jumătate dintre primarii PDL: Situaţia e sub control

Preşedintele PDL Emil Boc, secretarul general Ioan Oltean şi secretarul general adjunct Alin Popoviciu s-au întâlnit cu primarii PDL din judeţ, pentru a evalua situaţia filialei, în contextul trecerii lui Sorin Frunzăverde la PNL, însă doar 20 din cei 42 de primari au onorat invitaţia.

După încheierea întrevederii, Boc a anunţat că o nouă conducere a organizaţiei va fi instalată luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, conducere ce va avea ca obiectiv asigurarea continuităţii politice a partidului în judeţ şi obţinerea unui rezultate bun la locale.

Avem continuitate şi situaţia politică în Caraş-Severin sub control. Vom obţine un rezultat rezonabil la alegerile locale”, a declarat Boc.

El le-a transmis militanţilor PDL să aibă încredere că partidul va depăşi greutăţile. „Partidul a avut tot timpul forţa să continue, indiferent de greutăţile întâmpinate (…) Este vorba de un spirit în PDL, indiferent de persoanele care l-au condus la nivel central, judeţean sau local, un spirit ce nu va fi înfrânt niciodată, de nimeni, pentru că prin prea multe bătălii s-a călit acest spirit„, a spus Emil Boc.

Potrivit unui comunicat al PDL, Emil Boc şi Ioan Oltean îi propun pe Iancu Simion şi pe Nicuşor Vasilescu să reorganizeze filiala Caraş-Severin, în urma plecării lui Sorin Frunzăverde la PNL.

Cei doi vor îndeplini funcţiile de preşedinte interimar, respectiv prim-vicepreşedinte interimar în Organizaţia PDL Caraş-Severin. Iancu Simion este secretar general al PDL Caraş-Severin şi primar al municipiului Oţelu Roşu, iar Nicuşor Vasilescu îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei. Propunerea va fi supusă, luni, aprobării Biroului Permanent Naţional.

Deplasarea la Reşiţa a lui Boc survine la câteva zile după anunţul făcut de către Frunzăverde, întârziere criticată de către preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

„Mă aşteptam ca oamenii din conducerea partidului să fi fost deja la Reşiţa. Eu, dacă eram secretar general, aşa aş fi procedat. Nu trebuie să stai în birouri în Bucureşti în situaţia în care îţi pleacă din partid un prim-vicepreşedinte, preşedinte de organizaţie şi de Consiliu Judeţean. Sunt acolo (în Caraş-Severin – n.r.) nu mai puţin de trei parlamentari şi de 42 de primari şi trebuia discutat cu ei, pentru că am convingerea că nu toţi îl vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port. Şi, atunci, sigur, trebuia să aibă loc o discuţie imediată. Eu deja aş fi avut-o, astfel încât să avem o structură intermediară care să se ocupe de alegeri şi, sigur, după alegerile locale să discutăm pentru a avea o construcţie la Caraş-Severin”, a spus Vasile Blaga, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Imediat după plecarea lui Frunzăverde, deputatul Valentin Rusu a anunţat că este probabil ca acesta să fie urmat şi de parlamentarii şi de cei 42 de primari ai partidului.