Boc: Bugetul pe 2012 se va întinde atât cât permite plapuma. Renii lui Moş Crăciun aduc veşti rele

Bugetul pentru anul viitor se va întinde "atât cât permite plapuma" şi va include politici raţionale, fiind foarte puţine şanse pentru o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, în timp ce o majorare a salariilor pentru bugetari va depinde de creşterea economică, a declarat premierul Emil Boc.

RomaniaTV.net
22 oct. 2011, 05:34
Boc: Bugetul pe 2012 se va întinde atât cât permite plapuma. Renii lui Moş Crăciun aduc veşti rele

„Bugetul pentru 2012 se va întinde atât cât ne va permite plapuma. România nu îşi poate permite derapaje populiste şi nu are voie să rişte nimic, pentru a nu ajunge în situaţia Greciei. Trebuie pornit de la politici extrem de echilibrate şi raţonale”, a spus Boc vineri seara, la postul public de televiziune.

Întrebat dacă în aceste condiţii pot exista aşteptări pentru reducerea contribuţiilor sociale anul viitor, şeful Guvernului a arătat că, la acest moment, şansele ca o astfel de măsură să fie luată în calcul în construcţia bugetară sunt foarte puţine.

El a arătat de asemenea că o majorare a salariilor în sectorul bugetar va depinde de nivelul creşterii economice.

Premierul a declarat anterior, referindu-se la prognozele privind creşterile economice, că „renii lui Moş Crăciun nu aduc în sanie veşti bune pentru Europa” , astfel că România trebuie să se împrumute cât mai puţin şi să investească banii în locuri de muncă