Boc cere din nou miniştrilor să prioritizeze investiţiile care pot fi încheiate în acest an

Premierul Emil Boc a cerut din nou miniştrilor să realizeze o prioritizare a investiţiilor în funcţie de stadiul în care se află proiectele şi să prezinte în Guvern, la jumătatea lunii februarie, o situaţie centralizată.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 20:41
Boc cere din nou miniştrilor să prioritizeze investiţiile care pot fi încheiate în acest an

„Am cerut şi vreau ca în şedinţa din 15 sau în jurul datei de 15 februarie, când cade şedinţa de guvern, să avem o primă lectură a investiţiilor pe care ministerele le fac în 2012, conform prioritizării făcute de dumneavoastră. Vă cer să realizaţi o prioritizare a investiţiilor în funcţie de faza în care se află lucrarea şi să puneţi accent pe lucrările care se află în fază finală de lucru, adică lucrările care pot fi terminate în anul 2012 să fie cu prioritate avute în atenţie în momentul de faţă. Deci, vă cer să prezentaţi o listă a investiţiilor pe anul 2012, cu pioritate pe lucrările care se finalizează în acest an”, a spus Boc miniştrilor, la începutul şedinţei de luni a Executivului.

Şi la sfârşitul anului trecut premierul a solicitat miniştrilor ca în planul de investiţii prevăzute pentru acest an să fie incluse cu prioritate proiecte care pot fi finalizate şi ca acest plan să fie prezentat public în luna ianuarie.

În luna noiembrie, Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional o listă de 100 investiţii publice finanţate şi de Uniunea Europeană şi considerate prioritare, majoritatea la un stadiu de execuţie cu puţin peste 0% şi cu o valoare totală de peste şapte miliarde euro.