Boc cere oficialităţilor să rămână în alertă până miercuri VIDEO

Primul-ministru a afirmat că le-a cerut prefecţilor să rămână în "stare de vigilenţă maximă" până miercuri pentru a gestiona eficient situaţiile dificile care pot apărea ca urmare a căderii precipitaţiilor, dar şi a poleiului care urmează să apară în cursul acestei zile.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 09:20
Boc cere oficialităţilor să rămână în alertă până miercuri VIDEO

Premierul Emil Boc a convocat o videoconferinţă cu prefecţii, videoconferinţă ce s-a desfăşurat la sediul Ministerului de Interne. Alături de Boc, la sediul MAI au sosit ministrul de resort Traian Igaş, ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Boc le-a cerut prefecţilor să se coordoneze în activităţile de deszăpezire şi în deciziile de deschidere a drumurilor cu Ministerul Transporturilor astfel încât să nu existe probleme în fluidizarea circulaţiei. „Acţiunile de haiducie rutieră sunt excluse. Am avut aseară un caz la Călăraşi, dar sper să nu se mai repete. Acolo a fost o decizie de a se intra pe un drum închis fără să se coreleze cu decizia celor care administrează drumul”, a spus premierul.

Totodată, prefectului de Constanţa i s-a cerut să se implice în rezolvarea situaţiei de la Mangalia, unde locuitorii nu au căldură deşi Guvernul a alocat sumele necesare pentru plata restanţelor faţă de furnizor. „Sunt extrem de nemulţumit că autorităţile locale şi politicienii lasă oamenii în frig pentru că nu se înţeleg”, a declarat Emil Boc.

Ministrul Traian Igaş a estimat că numărul morţilor de la începerea zăpezilor şi a viscolului se apropie de 30. Şeful de la Interne a precizat că nu mai există localităţi fără alimentare cu curent electric. De asemenea, elicopterele SMURD se pot ridica de la sol pentru intervenţii, cu excepţia celor din Bucureşti.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a anunţat că de la ora 9 au mai fost deschise circulaţiei încă 7 drumuri naţionale, iar operaţiunile de deszăpezire se fac şi în funcţie de doleanţele patronatelor din transporturi astfel încât fluxul de mărfuri şi călători  să aibă loc în condiţii apropiate de cele normale.