Premierul crede că poate revizui în aprilie Constituţia, dacă „bate palma” cu Ponta şi Antonescu

Premierul Emil Boc susţine că un referendum de revizuire a Constituţiei poate avea loc în aprilie, dacă partidele din arcul guvernamental vor cădea de acord cu Opoziţia asupra următoarelor teme: introducerea pragului privind deficitul şi datoria publică, unicameralismul şi reducerea numărului de parlamentari.  

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 22:08
Premierul crede că poate revizui în aprilie Constituţia, dacă „bate palma” cu Ponta şi Antonescu

„Trebuie să cădem de acord cu opoziţia măcar pe nucleul dur”, a spus primul-ministru, arătând că PDL susţine în continuare în integralitate propunerile de modificare a Constituţiei înaintate de preşedintele Traian Băsescu la Parlament.

Potrivit lui Emil Boc, prioritatea este însă ca în Constituţie să fie introduse cele două „reguli de aur” privind disciplina financiară prevăzute de Acordul european de guvernanţă fiscală, precum şi modificarea cu parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, pentru ca în toamna lui 2012 să se poată face alegerile pe această formulă de legislativ, informează Agerpres.

„Dacă mâine batem palma cu Antonescu şi Ponta pe aceste prevederi, vom putea organiza alegerile pe unicameral cu 300 de parlamentari”, a afirmat premierul Boc, la o emisiune televizată.