Boc: Nu putem promite majorări de pensii şi salarii astăzi

Premierul Emil Boc a reiterat, marţi, la încheierea reuniunii parlamentarilor PDL cu liderii partidului, ideea pusă în discuţie şi de preşedintele Traian Băsescu privind lipsa banilor pentru majorări ale salariilor şi pensiilor în 2012.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 17:12
Boc: Nu putem promite majorări de pensii şi salarii astăzi

Emil Boc susţine că lansarea unor promisiuni privind majorările salariale şi de pensii în acest an electoral ar fi doar măsuri populiste, fără acoperire în plan economic. „Şi eu am spus ieri (luni, n.r.) foarte clar că nu putem promite majorări de salarii şi pensii. Am declarat inclusiv de la Palatul Victoria că acest Guvern nu va deschide robinetul măsurilor populiste pentru a nu ne bate joc de eforturile românilor din ultimii doi ani. Politicienii nu au voie să sacrifice aceste lucruri nici pentru voturi, nici pentru nimic. Nu putem face promisiuni pentru că economia nu ne permite şi trebuie să avem timpul necesar să reevaluăm ce se întâmplă în ţara noastră dacă Uniunea Europeană reintră în recesiune economică”, a afirmat premierul.

„În 2011 se prefigurează o creştere economică de 2% pentru că am făcut ce a trebuit, nu ce ne+a plăcut. La fel estimăm şi pentru 2012”, a menţionat Boc.

Emil Boc a comentat şi greva parlamentară în care a intrat opoziţia: „Sper ca şi opoziţia să înţeleagă că dacă vor maşină, diurnă, cazare la Hotel Bucureşti, trebuie să vină şi să-şi spună părerile în Parlament. Avem alegeri anul acesta, nu putem să ne luăm jucăriile şi să plecăm. Revizuirea Constituţiei nu se poate face fără opoziţie, avem nevoie de două treimi. Ce face opoziţia, ignoră votul românilor?”.

Referitor la temele discutate în cadrul reuniunii liderilor PDL cu parlamentarii partidului, Emil Boc s-a mulţumit să afirme că important după această şedinţă este că toată lumea ştie ce are de făcut. „Nu am discutat punctual de X sau de Y. Nu s-a discutat despre depunerea mandatului, nu a fost ridicată această problemă. Am discutat inclusiv problema consumului de gaze. Lumea trebuie să ştie că Guvernul are situaţia sub control şi nu există riscul să fie afectată populaţia. Au fost întradevăr ceva probleme punctuale, în Râmnicu Vâlcea, dar acelea au fost cauzate de defecţiuni tehnice, nu de lipsa gazelor naturale”, a punctat premierul.