Boc, despre Andreescu: Am posibilitatea să demit orice demnitar numit prin decizie

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, referitor la faptul că Gabriela Andreescu l-a dat în judecată, că el a luat decizia corectă de a o demite din funcţia de secretar general al Guvernului şi că în calitatea sa de premier are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte prin decizie.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 18:06
Boc, despre Andreescu: Am posibilitatea să demit orice demnitar numit prin decizie

„Am înţeles că m-a dat în judecată (Gabriela Andreescu – n.r.) Eu cred că am luat o decizie corectă, primul ministru are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte prin decizie”, a spus Boc.

Premierul a arătat că a luat această decizie în cunoştinţă de cauză şi pe considerente de deficit de imagine şi din perspectiva conflictului de interese al Gabrielei Andreescu sesizat de ANI.

Emil Boc a mai spus că nu a avut o altă discuţie cu Andreescu de când a luat decizia de a o demite şi că RA-APPS poate da toate datele privind rudele acesteia angajate acolo, adăugând că ancheta în ceea ce o priveşte pe Gabriela Andreescu este în derulare.

Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a declarat agenţiei MEDIAFAX că a decis să acţioneze în instanţă pe premierul Boc şi conducerea ANI, deoarece instanţa este cea în măsură să clarifice dacă a comis o eroare la conducerea SGG şi dacă modul de revocare din funcţie a fost corect.

„Consider că instanţa este cea în măsură să clarifice dacă am făcut cumva o eroare la conducerea Secretariatului General al Guvernului şi să lămurească dacă modul de revocare a fost corect”, a spus Andreescu.

Fostul şef al SGG apreciază că revocarea din funcţie ar fi trebuit decisă doar în baza unei sentinţe judecătoreşti, emisă în urma anchetelor derulate de Agenţia Naţională de Integritate.

Andreescu susţine totodată că, în luna decembrie, a fost înştiinţată că trebuie să primească un act din partea ANI, cu confirmare de primire, document care a fost însă retras înainte să îl ridice, iar după o săptămână aceeaşi instituţie a anunţat că există suspiciunea de conflict de interese în cazul său.

„Instanţa trebuie să lămurească toate aceste probleme”, a conchis fostul şef SGG.

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă şi a dat în judecată şi Guvernul, cerând totodată anularea deciziei prin care a fost revocată din funcţie.