Boc: Dintr-o ţară model, am ajuns oaia neagră a Europei

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, la RFI, că, dintr-o ţară model, România a ajuns "oaia neagră a Europei", el avertizând că răul produs cu greu va fi recuperat în anii următori.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 08:03
Boc: Dintr-o ţară model, am ajuns oaia neagră a Europei

Emil Boc susţine că „limbajul actualei guvernări este dublu, una se spune în ţară, altceva se spune în exteriorul ţării”.

„Acesta a fost şi motivul pentru care Comisia Europeană a fost extrem de tranşantă şi a solicitat explicaţii categorice cu privire la atacurile realizate la adresa statului de drept şi a democraţiei din România de către actuala guvernare”, consideră Boc.

Fostul premier constată că România a devenit „oaia neagră” a Uniunii Europene: „Toate progresele pe care România le-a făcut în ultimii trei ani de zile, atât în plan economic, cât şi în plan politic pe justiţie, şi mă refer la MCV, au fost practic distruse în aceste două luni de guvernare de către USL, România devenind practic oaia neagră a UE. Dintr-o ţară model, apreciată şi respectată pentru deciziile economice de stabilitate în timp de criză, am ajuns oaia neagră a Uniunii Europene. Acest rău produs, cu greu va fi recuperat de România în anii care vor urma”.

Emil Boc crede că „răul produs României nu va fi recuperat o bună parte de timp de acum înainte”.

„Tot ce am acumulat bun pe justiţie în ultimii ani se prăbuşeşte ca un castel de nisip. Tot ce am clădit în aceşti ani pe linia Schengen şi ne pregăteam în toamnă să primim acceptul pe Schengen pe partea aeriană şi maritimă din nefericire se scufundă şi se amână iarăşi nedefinit”, a mai spus el.