Boc este optimist: Când eşti în marja de eroare nu poţi face aprecieri

Liderul PDL, Emil Boc, candidat la Primăria Cluj-Napoca, a declarat că PDL aşteaptă cu optimism rezultatele finale oficiale ale scrutinului de duminică, spunând că atunci când eşti în marja de eroare nu poţi să faci aprecieri, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 18:49
Boc este optimist: Când eşti în marja de eroare nu poţi face aprecieri

Preşedintele PDL, Emil Boc, candidat pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, a declarat că după afalrea rezultatelor exit-poll-urilor va merge împreună cu candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, „să vedem cum decurge procesul de numărare a voturilor, apoi vom fi în alte secţii. Vom ajunge şi la sediu mai încolo”.

„Având în vedere datele sondajelor de opinie voi face declaraţii după rezultatele oficiale. Aşteptăm să se facă o numărătoare corectă a voturilor date de clujeni şi vom respecta votul pe care clujenii l-au dat astăzi. Aşteptăm rezultatele finale. Cât timp eşti în marja de eroare a sondajelor nu-ţi permiţi să faci niciun fel de aprecieri. Cel mai bun sondaj este consemnarea procesului verbal. Ce a ţinut de noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a obţine cel mai bun scor pentru PDL. Avem încredere şi vom respecta voinţa clujenilor de la vot. Am fost în secţiile de votare, inclusiv la ora 21 eram într-o secţie”, a afirmat Boc.

Potrivit exit-poll-urilor prezentate după alegerile din 10 iunie, candidatul PDL Emil Boc a pierdut alegerile la primăria Clujului, fiind învins de candidatul USL, Marius Nicoară.

Potrivit sondajului Geopol Transilvania, prezentat de Realitatea TV, Boc şi Nicoară sunt la egalitate: 41,0%, urmaţi la mare distanţă de candidatul UDMR, Peter Eckstein-Kovacs, cu 8,4%.

Marius Nicoară mai are un exit-poll favorabil, cel efectuat de către CCSB şi prezentat de Antena 3, care-l crediteză cu 43,1%, în tip ce Emil Boc are 40,3%.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară şi potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV. Marius Nicoară, candidatul USL, a primit 43,9% dintre opţiuni, iar Emil Boc a fost votat de 36,9 la sută dintre alegătorii clujeni.

Vezi Rezultate ALEGERI LOCALE 2012 – sondaje. Vezi CÂŞTIGĂTORII