Boc: Eu şi PREŞEDINTELE am avut informaţii GREŞITE cu privire la Legea Sănătăţii

Premierul Emil Boc a declarat marţi seară că atât el, cât şi şeful statului au primit informaţii greşite în ceea ce priveşte forma proiectului noii Legi a sănătăţii, proiect promovat de preşedintele Băsescu şi care a dus la demisia lui Raed Arafat. Precizările vin după ce Boc a avut o întâlnire la Cotroceni cu Traian Băsescu şi după ce Raed Arafat a fost reinstalat în funcţie, sub presiunea protestelor din stradă.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 19:30
Boc: Eu şi PREŞEDINTELE am avut informaţii GREŞITE cu privire la Legea Sănătăţii

Au fost unele informaţii greşite pe care le-am avut atât eu cât şi preşedintele cu privire la Legea sănătăţii. Retragerea s-a făcut din cauza unor informaţii nu tocmai corecte. Pe unele aspecte, componente ale vechii legi nu am avut tocmai cea mai bună informaţie, inclusiv situația cu doctorul Arafat. Astăzi s-au lămurit lucrurile. Şi între preşedinte şi domnul Arafat şi între mine şi domnul Arafat„, a declarat Emil Boc la B1TV.

Întrebat la ce fel de informații greșite se referă, Boc a evitat un răspuns.

Premierul a mai precizat că nici el şi nici Traian Băsescu nu au renunţat la reforma în Sănătate.

„Drumul reformei statului nu s-a oprit. Avem reforma Sănătăţii. Cred într-o asemenea Lege a sănătăţii, pentru că ea este vitală. Putem elimina anumite pasaje, dar nimeni nu ne poate spune că nu avem nevoie de o lege nouă. Am cerut Ministerului Sănătăţii să-mi propună o echipă care să elaboreze noua lege. După ce văd echipa pot să îmi propun şi un termen (privind adoptarea ei, n.r.).”, a mai spus premierul.