Boc i-a făcut parastas tatălui la vila de protocol Lac 1 din Primăverii

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, miercuri seara, cu circa 20 de demnitari, inclusiv miniştri, la vila de protocol Lac 1, pentru o masă de pomenire în memoria tatălui său, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 17:19
Boc i-a făcut parastas tatălui la vila de protocol Lac 1 din Primăverii

Premierul şi miniştrii au venit la vila de protocol a statului după şedinţa Guvernului, care a durat doar trei ore.

Contactat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat informaţia.

„Premierul i-a invitat pe demnitarii care au venit de la Bucureşti la înmormântarea tatălui său la o masă de pomenire, conform tradiţiei creştin-ortodoxe. Familia a organizat această masă la Răchiţele, în ziua înmormântării, potrivit obiceiului, dar cei veniţi din Bucureşti nu au mai putut lua parte atunci. Prin urmare, premierul i-a invitat miercuri seara, după şedinţa de guvern, la masa de pomenire dată în memoria tatălui său. Au participat aproximativ 20 de persoane, iar costurile, în valoare de 1.776 lei, au fost acoperite integral de primul-ministru”, a spus Muntean.

Ioan Boc a murit, pe 27 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 ani, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a fost înmormântat la sfârşitul anului trecut, la funeralii participând peste 150 de persoane, printre care preşedintele Traian Băsescu şi miniştrii Dezvoltării Regionale şi Turismului, Finanţelor, Economiei, Agriculturii, Transporturilor, Educaţiei, Administraţiei şi Internelor.

El a fost înmormântat în cimitirul aflat în curtea bisericii din satul Răchiţele.