Boc: Noua lege a sănătăţii este prioritară şi va fi aplicată începând cu acest an

Noul proiect de lege privind sistemul de sănătate va fi aplicat începând cu acest an, fiind o măsură prioritară de reformă prevăzută inclusiv în acordul cu instituţiile europene, a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 20:55
Boc: Noua lege a sănătăţii este prioritară şi va fi aplicată începând cu acest an

El nu a comentat afirmaţiile recente ale UDMR legate de prioritatea acestei legi, susţinând că nu ştie exact despre ce declaraţie este vorba, a declarat, luni seara, la TVR, premierul Emil Boc.

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că adoptarea unei noi legi a sănătăţii „nu este prioritatea numărul unu în România” în acest an şi că reforma nu trebuie făcută „cu drujba” în sistem.

 

„Nu credem că aceasta este prioritatea numărul unu în România în acest moment, în acest an. Aceasta nu înseamnă că, punctual, pentru anumite probleme, nu trebuie să găseşti o rezolvare”, a declarat Kelemen într-o conferinţă de presă, referindu-se la legea sănătăţii.

 

El a spus atunci că în cadrul coaliţiei nu s-a stabilit o dată până la care să fie adoptată eventual o nouă lege a sănătăţii şi nici dacă actuala lege va fi doar amendată ori va fi elaborat un nou act normativ.

 

Coaliţia l-a mandatat atunci pe ministrul Sănătăţii , Ladislau Ritli (UDMR), să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.