Boc nu pleacă. Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Guvernul Emil Boc rămâne la Palatul Victoria. Parlamentarii au respins moţiunea de cenzură a Opoziţiei. În favoarea moţiunii au votat doar 209 parlamentari. Pentru adoptarea acesteia ar fi fost necesare 234 de voturi "pentru". USL a anunţat că va ataca legea comasării alegerilor la CCR.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 10:40
Boc nu pleacă. Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Plenul Parlamentului a respins moţiunea de cenzură depusă de USL.

Votul a fost secret cu bile, iar la acesta au participat doar 213 parlamentari. Reprezentanţii puterii au boicotat moţiunea, preferând să nu participe la vot.

Potrivit deputatului PDL, Ioan Oltean, dintre voturile exprimate, 209 au fost „pentru” şi 4 „împotrivă”.

Pentru aprobarea moţiunii erau însă necesare 234 de voturi.

În aceste condiţii, moţiunea a fost declarată respinsă pentru că nu a întrunit condiţiile constituţionale de adoptare.

Conform Constituţiei, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis prin moţiunea de cenzură, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat.

Moţiunea de cenzură intitulată „După 22 de ani, democraţia este în pericol” a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat că, în cursul zilei de astăzi, USL va depune la Curtea Constituţională contestaţia pe legea privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare.