Boc: PDL să-şi rezolve probleme în interior, e mai sănătos

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc consideră că este bine pentru sănătatea partidului ca toate deciziile după rezultatele alegerilor să fie luate în interior, indiferent care vor fi acelea - "continuitate, discontinuitate, Convenţie Extraordinară".

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 11:48
Boc: PDL să-şi rezolve probleme în interior, e mai sănătos

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că forurile PDL trebuie lăsate să se pronunţe legat de situaţia din partid, precizând că el a fost întotdeauna „un susţinător al discuţiilor în interiorul partidului”.

„Când câştigi nişte alegeri ai un motiv de întristare, când le pierzi ai un motiv de meditaţie şi cred că fiecare trebuie să înveţe din aceste două lucruri. Nu sunt la curent cu existenţa dezbaterilor din PDL, nu cunosc şi nu particip la ele. Cred că trebuie lăsate forurile partidului să se pronunţe, am fost un susţinător al discuţiilor în interiorul partidului. Cred că tot ceea ce este de spus să spui în forul statutar. Din experienţele anterioare, e bine pentru sănătatea unui partid să îşi rezolve problemele în interior, să discute toate aspectele cu cărţile pe faţă, pentru că orice dispută înainte de a discuta în interiorul partidului face rău. Care va fi acea decizie, continuitate, discontinuitate, Convenţie Extraordinară, trebuie tranşată în interiorul partidului”, a spus Boc, relatează Mediafax.

Citeşte şi Şedinţă cu înjurături la PDL Cluj: Boc a cedat nervos după ce ARD a pierdut 2 mandate de parlamentar

Întrebat dacă Vasile Blaga ar trebui să îşi depună mandatul de preşedinte al PDL după rezultatele alegerilor, Boc a răspuns că o decizie în acest sens se ia în partid pentru că acolo se fac analize „şi se poate găsi o formulă de continuitate sau o Convenţie în primăvara anului viitor”.

„Orice soluţie trebuie discutată în partid şi nu în afara lui. Să învăţăm din lecţiile trecutului, să ne spunem punctul de vedere în forurile partidului”, a precizat Boc.

Întrebat dacă era mai bine ca PDL să participe la alegeri sub siglă proprie şi nu sub cea a ARD, Emil Boc a precizat că el, personal, s-a pronunţat asupra acestui subiect din primăvară şi a participat la alegerile locale cu PDL, cu sigla portocalie, fără echivoc şi a rămas consecvent acestui punct de vedere.

Citeşte şi Preda: Am văzut în trei zile mulţi viteji care să mai sape la PDL. Blaga nu trebuie să plece