Boc preia frâiele operaţiunii „deszăpezirea”: Situaţia este sub control

Primul-ministru Emil Boc a anunţat că a preluat, începând din această noapte, activitatea ministerelor cu atribuţii în deszăpezire şi în salvarea persoanelor aflate în dificultate din cauza viscolului. Totodată, premierul cere oamenilor să evite deplasările în zonele afectate de viscol şi ninsori.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 19:28
Boc preia frâiele operaţiunii „deszăpezirea”: Situaţia este sub control

Boc a participat, începând cu 21.30, la şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a reunit la Ministerul de Interne.”Din această noapte, voi coordona activitatea ministerelor implicate pentru a mă asigura că omul potrivit este la locul potrivit”, a declarat Emil Boc, la finele şedinţei.

„Autorităţile statului au sub control situaţia”, a spus Boc adăugând că angajaţi ai Ministerelor de Interne şi ai Apărării sunt pe teren pentru a debloca maşinile blocate, inclusiv circa 30-40 de TIR-uri. „ISU şi MApN au intervenit pentru a-i ajuta pe cei în dificultate, cu un ceai, o masă caldă şi pentru a nu avea probleme cu viaţa”, a spus primul-ministru.

Cât priveşte deszăpezirea celor două autostrăzi, 14 drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene blocate, premierul a precizat că intervenţiile vor fi eficiente abia de mâine, după ora 18, când viscolul va înceta.Totuşi, şi acum pe teren sunt 82 de autovehicule de intervenţie.

Până atunci, Boc a făcut apel la populaţie să fie prudentă în ceea ce priveşte deplasările. „Sfatul nostru este ca oamenii să se informeze şi să amâne plecarea decât să rămână înzăpeziţi”, a spus primul-ministru.

Autostrăzile A1 şi A2 sunt închise, precum şi alte drumuri naţionale, din cauza viscolului.

Un copil de un an, blocat în nămeţi, în Buzău.