Boc şi-a prezentat proiectul de buget pe 2012 de pe iPad VIDEO

Premierul Emil Boc a venit înarmat cu iPad-ul în Parlament. De la tribuna oficială a Legislativului, premierul și-a susținut proiectul de buget pe 2012 citind de pe tabletă. Şeful Executivului a promis că pensiile şi salariile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2012.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 14:55
Boc şi-a prezentat proiectul de buget pe 2012 de pe iPad VIDEO

Emil Boc promite un buget bogat în investiţii. iar liderii Opoziţiei îl acuză că va duce România la sapă de lemn. Şeful Executivului a promis că pensiile şi salariile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2012.

La discursul în fața Parlamentului, Emil Boc  a fost surprins în imagini cu iPad-ul în față, apelând din când în când la ”notițe”.

Premierul a devenit dependent de tabletă. Emil Boc a fost surprins şi săptămâna trecută, la o reuniune a PDL, jucându-se pe iPad.

Plenul Parlamentului a început, luni, dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat pe anul 2012.

Premierul le-a spus parlamentarilor că Executivul este obligat să rămână extrem de prudent în elaborarea bugetului pentru anul viitor, deoarece pericolul ca recesiunea să revină în UE se menţine.

Potrivit premierului, bugetul pe 2012 menține cota unică de impozitare, TVA și contribuțiile sociale la același nivel și nu prevede diminuarea salariilor și pensiilor, ”ci menținerea lor cel puțin la același nivel”.

„Ştiu că este o lovitură dură pentru cei care doresc deficite mari, dar aceste politici vor pleca la muzeul de antichităţi, la muzeul de politici iresponsabile”, a precizat Boc.

Social-democraţii şi liberalii au anunţat că nu cred în bunele intenţii ale Guvernului şi că vor vota proiectul de buget doar dacă se aprobă cele 10 amenadmente propuse de USL. Printre măsurile propuse de USL se numără contribuţii cu 5 procente mai mici la CAS , TVA de 23% în 2012 şi TVA mai mic pentru produsele agricole.

Preşedintele PSD, Victor Ponta,  i-a replicat premierului, spunând că bugetul pe 2012 este construit pentru campania electorală și pentru ”firmele PDL”.

Ponta a  arătat că parlamentarii USL sunt dispuşi „să sprijine” bugetul dacă puterea va accepta amendamentele Uniunii, prin care s-ar asigura o creştere a bugetului cu 0,7% din PIB.

La rândul său, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că obligarea României la un deficit structural de 0,5% înseamnă condamnarea la subdezvoltare.

Liberalul a criticat proiectul de buget pe 2012, considerând că acesta nu pune capăt declinului econmic şi nu relansează economia.

„Cu o astfel de politică, Guvernul condus de Emil Boc şi actuala majoritate condamnă România la înapoiere. Sper să vă condamne şi pe dumneavostră electoratul la următoarele alegeri …comasate”, a spus Tăriceanu.