Boc s-a decis: candidează la Primăria Cluj-Napoca

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat sâmbătă că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 09:13
Boc s-a decis: candidează la Primăria Cluj-Napoca

„M-am întors acasă pentru a continua proiectele pe care le-am început alături de colegii mei în anul 2004”, a declarat Boc, într-o conferinţă de presă, susţinută la Cluj-Napoca.

El a mai spus că ar fi o onoare deosebită să poată primi votul de încredere al clujenilor. „Voi ţine cont, dacă voi fi ales primar, de priorităţile acestui oraş: locuri de muncă, modernizarea oraşului şi judeţului, creşterea calităţii vieţii”, a adăugat Boc, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă trecerea moţiunii de cenzură i-a influenţat decizia de a candida la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că nu.

„Decizia de a candida era luată, nu moţiunea m-a influenţat”, a afirmat el.

Întrebat apoi dacă nu s-au supărat pe el colegii din PDL Cluj pentru „tărăgănarea” anunţării deciziei, Boc a răspuns: „Decizia am luat-o mai de mult, dar decizia de a o comunica am luat-o împreună cu Alin Tişe şi cu Daniel Buda şi am aşteptat să văd că am şi susţinerea colegilor de partid. Nu am comandat sondaje, nici eu, nici partidul, nu ştiu cum arată sondajele, nu le am şi mă bazez pe intuiţie”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a anunţat şi el că va candida pentru un nou mandat la CJ.

Boc şi-a anunţat candidatura pentru primăria Cluj-Napoca pe ultima sută de metri, după ce, de mai multe săptămâni, era presat din interiorul partidului să facă un anunţ în acest sens.

Ba mai mult, lideri ai PDL îl somau pe Boc, la începutul lui aprilie, să anunţe că intră în cursă, reproşându-i că face rău partidului dacă amână să lămurească lucrurile. Chiar şi preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Emil Boc, în calitate de „greu” al PDL, ar trebui să candideze la Primăria Cluj-Napoca.

Vineri seară, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată, liderii PDL s-au reunit în şedinţă de urgenţă pentru a analiza cu şefii de filiale situaţia creată în urma căderii Guvernului Ungureanu. Potrivit Mediafax, doi din cei 47 de lideri judeţeni au solicitat demisia lui Emil Boc din conducerea partidului.

La sfârşitul anului 2008, după şase luni din cel de-al doilea mandat, Boc a demisionat după ce a fost numit în funcţia de prim-ministru, în locul său fiind ales Sorin Apostu.

După arestarea fostului Sorin Apostu, conducerea filialei judeţene a PDL afirma că îl susţine „necondiţionat” pe liderul partidului, Emil Boc, pentru această funcţie, şi că acesta ar trebui să îşi asume candidatura.