Boc, somat să-şi anunţe candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc este presat de partid să candideze la Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Lideri ai PDL l-au somat luni pe fostul premier, în şedinţa conducerii partidului, să facă un anunţ în acest sens, reproşându-i că face rău partidului dacă amână să lămurească lucrurile, scrie gandul.info.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 22:16
Boc, somat să-şi anunţe candidatura la Primăria Cluj-Napoca
 

Potrivit jurnaliştilor de la Gândul, Emil Boc i-a predat lui Vasile Blaga şefia campaniei electorale a PDL la locale în urma unor discuţii mediate de preşedintele Traian Băsescu.

Revenirea lui Blaga în poziţia de şef de campanie a fost discutată imediat după plecarea lui Frunzăverde, în momentul în care mai mulţi lideri ai PDL au invocat chiar necesitatea unui congres extraordinar în care echipa lui Boc să fie înlăturată.

Varianta a fost abandonată pentru moment, notează sursa citată, iar negocierile s-au purtat, cu medierea şefului statului, pe varianta preluării frâielor partidului în campanie de Vasile Blaga, lui Emil Boc fiindu-i rezervat postul de candidat la Primăria Cluj.

Fostul premier nu a dat însă un răspuns tranşant, ceea ce i-a determinat pe liderii PDL să-l someze practic luni în şedinţa conducerii partidului să facă un anunţ. Vicepreşedintele Mihai Stănişoară i-a reproşat fostului premier că amânarea lămuririi lucrurilor face rău partidului, mai ales în aceste momente.

Chiar dacă pedeliştii nu au primit un răspuns oficial, surse democrat-liberale au declarat, pentru Gândul, că Boc nu are altă soluţie şi va candida cu siguranţă.

De altfel, senatorul Radu Berceanu a comentat că o candidatură a fostului premier la Primăria Cluj poate fi una dintre explicaţiile pentru care acesta a renunţat să fie şeful campaniei PDL, propunându-l în această poziţie pe Vasile Blaga.

„S-ar putea să fi avut un anumit rol în luarea acestei decizii. Nu este însă nimeni altcineva în afară de Boc care să ştie ce vrea să facă, dar poate că a fost şi un astfel de gând”, a spus Berceanu.