Boc spune că va demisiona dacă ţintele economice vor fi ratate

Premierul Emil Boc a declarat că va demisiona de la conducerea Guvernului dacă ţintele economice asumate pentru anul viitor nu vor fi îndeplinite, dar a evitat să indice un termen clar în care este dispus să se retragă din funcţie dacă obiectivele vor fi ratate.

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 08:35
Boc spune că va demisiona dacă ţintele economice vor fi ratate

„Îmi asum inclusiv cu preţul demisiei menţinerea stabilităţii macroeconomice”, a spus Boc duminică , la emisiunea „După 20 de ani” difuzată la Pro TV.

Întrebat însă dacă este dispus să efectueze după primele trei sau şase luni de anul viitor o analiză privind stadiul îndeplinirii acestor ţinte şi să demisioneze în cazul în care se va constata că obiectivele asumate de Guvern nu au fost îndeplinite, premierul a evitat un răspuns concret, afirmând doar că demisia poate fi depusă în fiecare zi.

Alte declaraţii ale premierului la Pro TV:

– Vrem un buget fără tentă electorală şi populistă, cu un deficit de 1,9% în 2012 şi 0% în 2013.

– Dacă anul economic 2008 era şters din istoria României, românii nu mai sufereau în 2009, 2010 şi acum

– Ne bazăm pe minimum 6 miliarde de euro din fonduri europene în 2012

– Economia nu poate lua locul politicului. Politicul poate scoate economia din criză, dar nu prin poveşti, ci prin măsuri concrete.

– UE se întoarce cu faţa spre austeritate.Trebuie luate măsuri clare din punct de vedere politic şi economic. Soluţia în UE: măsuri ferme, dure, asumate. Dispariţia euro ar putea deveni realitate