Boc: Suspendarea are şanse zero de reuşită

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că solicitarea opoziţiei de suspendare a şefului statului "este un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită".

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 12:43
Boc: Suspendarea are şanse zero de reuşită

„Este un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită”, a declarat Emil Boc, potrivit Mediafax, după şedinţa BPN al PDL, răspunzând la o întrebare pe această temă.

La rândul său, ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că subiectul suspendării trebuie tratat de democrat-liberali „cu lipsă de atenţie”.

El a arătat că demersul USL este „jalnic” şi nu va avea „niciun fel de finalitate”, pentru că „preşedintele României respectă Constituţia, respectă legislaţia din România.

Întrebat dacă există posibilitatea ca membri ai PDL să susţină demersul opoziţiei, Igaş a răspuns: „Exclus”.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a calificat şi el decizia opoziţiei de a începe procedura de suspendare a preşedintelui drept „un demers steril”, dar îngrijorător pe plan extern, partenerii României nefiind „neapărat la curent cu iresponsabilitatea manifestată de liderii USL”.

Liderii USL au anunţat, luni, că au decis declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.