Boc: USL a refuzat să se angajeze la muncă VIDEO

Fostul premier Emil Boc susţine că posibilitatea ca USL să formeze un guvern după demisia sa de la Palatul Victoria a fost luată în considerare, însă Ponta a refuzat, fapt care demonstrează, pentru Boc, că USL evită să-şi asume responsabilitatea guvernării într-un an foarte dificil.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 10:16
Boc: USL a refuzat să se angajeze la muncă VIDEO

„Am discutat cu preşedintele despre acest subiect. Ştiam de propunerea ce urma să fie făcută şi aşteptam să vedem ce va face USL în urma acestei propuneri”, a declarat preşedintele PDL, Emil Boc.

Acesta susţine că opoziţia a evitat să preia guvernarea într-un context economic dificil. „A fost refuzul USL de a se angaja la muncă într-o perioadă extrem de grea”, a spus Boc.

El a arătat că propunerea preşedintelui nu este o extravaganţă fiind în conformitate cu prevederile constituţionale.

„Propunerea făcută USL se încadrează perfect în limitele Constituţiei. Cum nu există în Parlament un partid majoritar care să aibă 50% plus unu din voturi, preşedintele poate consulta orice partid cu privire la numirea unui nou premier”, a argumentat Emil Boc.

„A fost o şansă dată opoziţiei de a demonstra că poate fi alături de interesul naţional, şansă pe care USL a tratat-o aşa cum aţi observat”, susţine Boc.

El a mai spus că a ştiut despre această propunere şi a fost absolut de acord cu ea, deoarece „era un moment al adevărului”. „Am ştiut despre această propunere, am fost absolut de acord cu ea, pentru că era un moment al adevărului: adică este cu adevărat faţa opoziţiei de a sprijini interesul naţional şi de a pune umărul când este greu, să consilidezi după ce au trecut cele mai grele măsuri, să-ţi asumi o parte din responsabilitate la această criză. Din nefericire, răspunsul a fost unul negativ, pe care l-aţi şi putut observa din stenogramele care au fost deja date publicităţii”, a mai spus Emil Boc.