Boc: USL vrea să câştige meciul cu goluri din ofsaid

Datele trimise de Guvern la CC pot fi generic intitulate "amintiri despre viitor", spune într-un interviu la RFI fostul premier, Emil Boc. Primarul democrat-liberal de Cluj consideră că "sunt toate condiţiile legale îndeplinite pentru ca această criză politică să se încheie astăzi".

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 07:48
Boc: USL vrea să câştige meciul cu goluri din ofsaid

Emil Boc consideră că „acum nu poţi, după ce s-a terminat referendumul, să vii să spui: „ştiţi, nu-mi convin regulile pe care tot eu le-am stabilit, vreau să le schimb, după ce jocul s-a terminat”. Ar fi exact ca la fotbal, unde înaintea unui meci se ştie că acele goluri marcate din ofsaid nu se pun la rezultatul final, pierzi cu unu la zero meciul, ai dat în timpul meciului două goluri din ofsaid şi acum vii şi spui după ce s-a terminat meciul: ştiţi, eu aş vrea ca acele goluri din ofsaid să se pună la rezultat şi să câştig eu cu doi la unu”.

În opinia fostului premier, „toate argumentele legale şi constituţionale sunt în acest moment de partea preşedintelui, iar argumentele furnizate de Guvern, 46,2% prezenţă la referendum nu înseamnă 50,1%, cât ar fi trebuit pentru validarea referendumului şi în consecinţă, fiind vorba de un singur referendum, aşa cum spune Constituţia, în termen de maximum 30 de zile, singura soluţie legală este reîntoarcerea preşedintelui, să-şi continue mandatul de cinci ani dobândit în 2009”.