Bode: Privatizarea Oltchim este eşecul celor care au schimbat strategia de privatizare

Fostul ministru al Economiei în guvernul Ungureanu, Lucian Bode (PDL), a spus că responsabilitatea pentru eşecul privatizării Oltchim revine celor care au schimbat strategia de privatizare stabilită anterior, schimbare care i-a permis lui Dan Diaconescu să devină adjudecatar al licitaţiei.

RomaniaTV.net
29 sept. 2012, 13:24
Bode: Privatizarea Oltchim este eşecul celor care au schimbat strategia de privatizare

„Putem vorbi, din păcat de un eşec al privatizării Oltchim. Spun cu regret, dar nu cred că adjudecatarul va veni cu banii necesari. Nu doar cu 45 de milioane de euro, vorbesc şi de creanţele pe care le are Oltchim, de obligaţiile de mediu etc. Chiar dacă poate plăti banii de la licitaţie, este imposibil ca o persoană fizică să se achite de toate obligaţiile astfel încât combinatul să poate funcţiona pe mai departe”, a declarat Lucian Bode pentru România TV.

Bode impută actualului guvern faptul că a schimbat strategia de privatizare convenită de către Executivul Ungureanu, strategie prin care creanţa AVAS urma să fie convertită în acţiuni.

„Este eşecul celor care au schimbat strategia şi este un eşec că au permis unei persoane fizice să intre în licitaţie fără a pune condiţii în caietul de sarcini (…) Au privatizat într-un mod ce ar putea fi brevetat: telenovela ‘Privatizare în direct’, pe persoană fizică„, a apreciat deputatul PDL.

Bode a precizat că a primit, în timpul mandatului său de ministru, informări despre situaţia de la Oltchim. „Ministrul Daniel Chiţoiu trebuie să răspundă de ce, primind rapoarte de la serviciile secrete, nu a ţinut cont de ele pentru că era evident că această privatizare nu se poate face decât cu un partener strategic, nu cu o persoană fizică”, a conchis democrat-liberalul.

Citeşte şi Remus Vulpescu, şeful OPSPI: Am fost scandalizat de documentele depuse de Dan Diaconescu

Citeşte şi CIRC la privatizarea Oltchim. Dan Diaconescu: Luni voi merge cu sacii cu bani la combinat