Bogătaşii lumii vor deţine O JUMĂTATE din averea planetei, în 2016

Publicat: Luni, 19 Ianuarie 2015 22:45 // Actualizat: Marţi, 20 Ianuarie 2015 07:43 // Sursa: romaniatv.net

ONG-ul Oxfram a publicat, luni, un nou studiu potrivit căruia bogaţii lumii - 1% din populaţie - vor deţine o jumătate din averea mondială.

Potrivit calculelor realizate de către Oxfram, furnizate de Crédit Suisse, bogăţiile cumulate ale celor 1% dintre bogaţii planetei le vor depăşi pe cele restului populaţiei, de 99%, ca valoare totală. Cu alte cuvinte, bogăţia planetei se va concentra în mâinile unei minorităţi infime.
 
Acelaşi studiu mai arată că "partea din patrimoniul mondial deţinută de 1% dintre cei mai bogaţi oameni a crescut de la 44% în 2009, la 48 % în 2014 şi va depăşi 50% în 2016". Acest lucru demonstrează că bogaţii lumii vor continua să se îmbogăţească şi mai mult în următorul an.
 
 
Pe de altă parte, cvasitotalitatea de 52% din patrimoniul rămas se află în mâinile a 20% dintre bogaţii planetei, iar "în final, 80% din populaţia planetei va trebui să se mulţăumească numai cu 5,5% dintre bogăţii", după cum se estimează în raportul citat de Le Monde.
 
Accelerarea inegalităţilor
 
Publicarea acestui studiu intervine cu numai două zile înainte de deschiderea, miercuri, a Forumului Economic de la Davos, din Elveţia, coprezidat de directorul general ala Oxfram, Winnie Byanyima. "Amploarea inegalităţilor mondiale este pur şi simplu vertiginoasă", a afirmat responsabila Oxfram.
 
 
"Prăpastia între marile bogăţii şi restul populaţiei se adânceşte rapid", a continuat Byanyima. Potrivit studiului, în perioada 2010 şi 2014, averea primelor 80 de persoane cele mai bogate din lume a crescut cu 600 de miliarde de dolari, în timp ce s-a diminuat la jumătate pentru cea mai săracă parte a populaţiei globului.
 
 
loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 ian 13:13
Răspunde | Votează email 0 email
comentator
Concentrarea bogatiei in mainile unui numar mic de persoane nu a fost niciodata benefica pentru societate. Mai ales ca cei mai multi din acesti miliardari nu inteleg necesitatea progresului stiintific si tehnologic. Mai mult, cei mai bogati oameni ai planetei se opun progresului din teama de a-si pierde influentza si puterea (de vazut filmul "Thrive" disponibil pe YouTube, exista si versiune subtitrata in lb romana).
20 ian 05:34
...luni, un nou studiu potrivit căruia bogaţii lumii – 1% din populaţie – vor deţine o jumătate din averea mondială. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
20 ian 04:20
...luni, un nou studiu potrivit căruia bogaţii lumii – 1% din populaţie – vor deţine o jumătate din averea mondială. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
19 ian 23:24
...lumii – 1% din populaţie – vor deţine o jumătate din averea mondială. Citește mai departe… …read more ...
19 ian 23:08
...luni, un nou studiu potrivit căruia bogaţii lumii – 1% din populaţie – vor deţine o jumătate din averea mondială. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
19 ian 23:06
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H