Bogaţii lumii investesc în nemurire. Jeff Bezos şi alţi miliardari au fost atraşi să bage bani în „repararea” corpurilor prin genetică

O companie nouă și oarecum mai puțin obișnuită din Silicon Valley, dedicată cercetării anti-îmbătrânire, a obținut finanțare majoră din partea celor bogați.

10 sept. 2021, 12:35
Bogaţii lumii investesc în nemurire. Jeff Bezos şi alţi miliardari au fost atraşi să bage bani în „repararea” corpurilor prin genetică

Altos Labs, o companie tehnologică de reprogramare biologică, a atras investitori de renume precum CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, și miliardarul ruso-israelian Yuri Milner. Compania își bazează cercetările pe reprogramarea biologică, o metodă care promite întinerirea celulelor. Această tehnică ar putea fi una dintre cheile nemuririi, pe care o putem învăța.

Recent, savantul Juan Carlos Izpisúa Belmonte a fost recrutat în cadrul companiei. El este unul dintre oamenii de știință care au efectuat cercetări privind crearea unei himere între oameni si porci. Belmonte este, de asemenea, unul dintre câștigătorii Premiului Nobel pentru cercetările sale privind inversarea îmbătrânirii celulare. Potrivit revistei americane MIT Technology Review, pentru moment nu a fost stabilit niciun obiectiv concret sau niciun termen.

Altos Labs are deja câțiva concurenți comerciali puternici, precum Calico Labs, un proiect inițiat de Google și Larry Page, Life Biosciences, Turn Biotechnologies, AgeX Therapeutics sau Shift Bioscience.

Citeşte şi Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos după călătoria în spaţiu: „Pot împărţi averea”

În cele din urmă, obiectivul acestui domeniu de cercetare și al acestor oameni de știință, care beneficiază de o finanțare foarte mare pentru un start-up, este la fel de nebun pe cât de „simplu”. Vor să descopere cheia care permite organelor întregi (piele, ficat, inimă, etc.) să se regenereze, vor să repare corpurile prin genetică și, în cele din urmă, să ofere nemurirea ființelor umane. Sau cel puțin celor care își permit, scrie MIT Technology Review, preluată de stirileprotv.ro.

Pentru omul de știință Manuel Serrano, de la Institutul Spaniol de Cercetare în Biomedicină (IRB), „obiectivul este să înțelegem întinerirea”. Acesta din urmă a primit un contract de cinci până la zece ori mai mare decât câștiga până acum. Cu toate acestea, compania este încă „misterioasă”, refuzând să ofere detalii despre cercetările efectuate.


loading...
Partenerii noștri