Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos după călătoria în spaţiu: „Pot împărţi averea”

Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos. Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume a declarat, după zborul în spaţiu al capsulei New Shepard, că intenţionează să acorde câte 100 de milioane de dolari colaboratorului CNN Van Jones şi chef-ului José Andrés, scrie CNN.

21 iul. 2021, 09:11
Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos după călătoria în spaţiu: „Pot împărţi averea”
Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos

Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos. Miliardarul a spus că Jones şi Andres sunt liberi să facă „ceea ce vor” cu banii. „Ei pot da totul propriei lor organizaţii caritabile„, a spus Bezos la o conferinţă de presă după călătoria sa în spaţiu. „Sau pot împărţi averea. Depinde de ei.

Banii, a spus Bezos, sunt legaţi de o iniţiativă filantropică „surpriză”, numită Courage and Civility Award.

Citeşte şi: Jeff Bezos s-a distrat în imponderabilitate. Imagini inedite din capsulă, la 100 km desupra Pământului VIDEO

Gest caritabil impresionant, făcut de Jeff Bezos

Premiul îşi propune să îi onoreze pe cei care au „demonstrat curaj” şi au încercat să fie unificatori într-o lume dezbinată, a adăugat Bezos.

Van Jones este cofondator al mai multor organziaţii non-profit, iar Jose Andres a înfiinţat World Central Kitchen, o organizaţie non-profit care oferă hrană în urma dezastrelor naturale

Iniţiativa filantropică a lui Bezos vine într-o perioadă în care el şi colegii săi miliardari, precum Richard Branson, proprietarul Virgin Galactic, se confruntă cu critici pentru că şi-au cheltuit banii pe turismul spaţial. Bezos a fost criticat anterior pentru că nu s-a dovedit mai filantrop, dar a donat miliarde de dolari în ultimii ani pentru cauze precum schimbările climatice şi băncile de alimente, potrivit Mediafax.

Jeff Bezos a zburat în spaţiu

Jeff Bezos

, fondatorul Amazon, se pregăteşte pentru prima sa ieşire în spaţiu. În călătoria de doar 11 minute, Bezos a avut trei colegi de zbor: fratele său, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, primul client plătitor la bordul navei.

Bezos este primul care organizează o călătorie în spaţiu pentru pasagerii plătitori, inaugurând, astfel, era turismului spaţial. În 2001, miliardarul Dennis Tito a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională împreună cu echipajul navei spaţiale ruseşti Suyouz.

În urmă cu câteva zile, Richard Branson şi alţi cinci pasageri au ieşit în spaţiu cu nava Virgin Galactic. Vânzările sunt deja deschise pe site pentru a participa la viitoarele ieşiri în spaţiu ale navei Virgin Galactic . Turismul spaţial este, de asemenea, unul dintre proiectele lui Elon Musk, care a programat prima călătorie în spaţiu pentru finalul anului.