Bogdan Aurescu, anunț istoric: ”A fost lansată Trilaterala România – Republica Moldova – Ucraina”

Bogdan Aurescu a anunţat lansarea Trilateralei România - Republica Moldova - Ucraina. Ministrul de Externe transmite că „acest moment istoric” al consolidării parteneriatului dintre cele trei țări a fost dedicat securităţii energetice

15 sept. 2022, 21:07
Bogdan Aurescu, anunț istoric: ”A fost lansată Trilaterala România – Republica Moldova – Ucraina”

Bogdan Aurescu a participat joi, la prima reuniune în format trilateral a miniștrilor Afacerilor Externe din România, Ucraina și Republica Moldova. Cu această ocazie, a fost  Trilaterala România – Republica Moldova – Ucraina, la nivel de miniştri de Externe.

Citește și Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, anunț mare despre aderarea României la Spațiul Schengen

Șeful diplomației române a subliniat faptul că ”acest moment istoric al consolidării parteneriatului” celor trei ţări a fost dedicat securităţii energetice.

„În contextul în care Ucraina şi Republica Moldova sunt profund afectate de impactul războiului, am reiterat azi, în Odesa, disponibilitatea României de a-şi susţine vecinii şi de a aborda problemele care privesc domeniul energetic. Am avut alături miniştrii Energiei şi am discutat despre o colaborare trilaterală în domeniul energetic”, a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Ministrul de Externe a adăugat că acest format trilateral trebuie să aducă soluţii pentru Republica Moldova şi Ucraina.

„România continuă să fie solidară cu Guvernul şi poporul din Ucraina, primindu-i pe cei mai vulnerabili în ţară, crescând tranzitul de cereale şi făcând eforturi legate de tragerea la răspundere a Rusiei”, a mai transmis ministrul Aurescu.

Citește și Beneficiile imediate aduse de aderarea României la spațiul Schengen pentru cetățenii români. Bogdan Aurescu salută susținerea Germaniei: „O veste excelentă”