Bogdan Aurescu, replică acidă pentru Rareş Bogdan: „Nu mă interesează părerile lui. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, care este şi prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat că, dacă ar fi preşedintele formaţiunii, nu l-ar mai păstra în funcţie pe ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

13 mart. 2023, 11:53
Bogdan Aurescu, replică acidă pentru Rareş Bogdan: „Nu mă interesează părerile lui. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”

Rareş Bogdan a lansat un atac dur la adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, care ocupă un portofoliu ce îi revine PNL-ului, dar acesta nu este membru de partid.

„Eu sunt un om asumat. Eu mă întâlnesc cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles și care îmi spun: domnule Bogdan, cereți, cereți… nu cereți nimic! / Cum adică nu cerem? / Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice“, a relatat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul nu a vorbit doar despre schimbarea lui Aurescu, ci a făcut o listă cu mai mulţi miniştri pe care i-ar da afară din Guvern.

„Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Răspunsul lui Aurescu pentru Rareş Bogdan: „În plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte PNL.

„Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Dana Budeanu, verdict categoric în scandalul Bâstroe: „Autorităţile române au ştiut de un an! Am stat drepţi să se navigheze”