Dana Budeanu, verdict categoric în scandalul Bâstroe: „Autorităţile române au ştiut de un an! Am stat drepţi să se navigheze”

Creatoarea de modă Dana Budeanu a declarat într-un interviu că vina pentru lucrările efectuate de Ucraina pe canalul Bâstroe, întrerupte între timp, o poartă autorităţile române, care ar fi ştiut despre planurile vecinilor încă de acum un an şi nu au acţionat în niciun fel.

13 mart. 2023, 09:32
Dana Budeanu, verdict categoric în scandalul Bâstroe: „Autorităţile române au ştiut de un an! Am stat drepţi să se navigheze”

Dana Budeanu spune că serviciile de informaţii române, nominalizând în special Serviciul de Informaţii Externe (SIE), ar fi ştiut de un an că Ucraina plănuieşte să adâncească canalul Bâstroe, pentru a-l face navigabil, dar nicio autoritate a statului român nu a intervenit.

„Este vina autorităților din România, care nu ne protejează sub nicio formă. O constatare regretabilă este aceea că autoritățile din România se află într-o inerție care tot durează.

Noi nu am făcut nimic, noi așteptăm de un an de zile. SIE știa despre această situație încă de acum un an. Autoritățile române au știut!

Nu a existat o reacție la momentul potrivit, pentru că a existat acest conflict militar. Acum se mai liniștesc lucrurile și se trage linie.

Un an de zile am stat drepți, astfel încât să se navigheze”, a spus Dana Budeanu, duminică seară, la Antena 3.

Dana Budeanu, un nou atac la adresa lui Rafila: „Într-un an nu a făcut absolut nimic”

Creatoarea de modă l-a criticat din nou pe ministrul Sănmătăţii Alexandru Rafila, despre care spune că nu a făcut nimic pentru sistemul medical din România, care se află într-o criză profundă.

„Sper să plece domnul Rafila, pentru că este cea mai mare greșeală pe care au făcut-o cei de la PSD, în ultimii zece ani.

Domnul Rafila a fost un suflu nou în partid, însă nu a schimbat nimic. România se află într-o criză totală a sistemului de sănătate. Într-un an de zile, domnul Rafila nu a făcut absolut nimic.

Domnul Rafila nu a verificat nimic din ceea ce a spus! Știți în câte spitale se cere test COVID? Sunt puse inclusiv afișe care informează că testarea COVID este obligatorie și nu te internează altfel.

În afară de faptul că a ieșit, în momentul în care a preluat mandatul, lucru pe care l-am aplaudat, și a anunțat acele măsuri, nu a făcut nimic pozitiv”, a mai spus Dana Budeanu.

Citeşte şi: EXCLUSIV| George Simion, dezvăluiri incendiare despre cine a adus șacalii care fac ravagii în Olt: ”Zici că e sfârșitul lumii”