Bogdan Aurescu, PRIMA REACŢIE după GAFA legată de HARTA FRANŢEI

Publicat: Duminică, 15 Martie 2015 22:09 // Actualizat: Duminică, 15 Martie 2015 22:09 // Sursa: romaniatv.net

Bogdan Aurescu a declarat că incidentul cu broşura pe coperta căreia harta Franţei era acoperită de steagul german a afectat imaginea MAE, dar şi imaginea sa de profesionist, precizând că cei care lucrează cu el ştiu că e extrem de exigent, dar în acest caz nu era treaba lui să dea bun de tipar.

"A fost o situaţie regretabilă care m-a supărat şi m-a afectat foarte mult în plan personal pentru că am fost pus într-o situaţie delicată, care a afectat şi imaginea Ministerului şi imaginea mea de profesionist pe care am construit-o în foarte mulţi ani de activitate diplomatică asiduă şi mai ales pentru că toţi cei care lucrează cu mine ştiu foarte bine că sunt extrem de exigent, că mă uit practic la toate detaliile care ţin de mine. Dar în acest caz nu a fost treaba ministrului să tehnoredacteze sau să dea un bun de tipar pe acest material", a declarat Bogdan Aurescu la Digi 24.

"Am avut încredre în purtătorul de cuvânt al Ministerului, care a fost responsabil de proiect pentru acest material (...) Nu mi-am închipuit că purtătoarea de cuvânt care este un diplomat foarte experimentat, cu o carieră impecabilă până în acest moment şi care este şi germanist, petrecând multă vreme în Germania, inclusiv în calitate de consul general la München, nu a remarcat această eroare, nu s-a uitat pe ultima formă a materialului respectiv", a mai afirmat şeful diplomaţiei române.

Bogdan Aurescu a mai spus că a discutat şi cu partenerii francezi pe această temă, iar ei au avut "aceeaşi reacţie, nu este o problemă": "Însă este o situaţie delicată în care am fost pus, MAE a fost pus şi care a creat foarte multă emoţie în România. De aceea am decis eliberarea din funcţie a doamnei Predescu, pe care, de altfel, am apreciat-o foarte mult pentru activitatea sa profesională de până acum, pentru că este şi o problemă de încredere pe care trebuie să o ai în echipa cu care lucrezi".

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, aflat la Bucureşti, o broşură pe a cărei copertă era imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Aurescu harta Franta incident harta MAE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 00:10
...precizând că cei care lucrează cu el ştiu că e extrem de exigent, dar în acest caz Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
15 mar 22:29
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
15 mar 22:20
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Bogdan Aurescu a declarat că incidentul cu...
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H