Bogdan Chirieac a câştigat procesul cu Sima, obligat de Justiţie să plătească 30.000 dolari pentru calomnie

Tribunalul București l-a condamnat pe brokerul escroc Cristian Sima la plata a 30.000 de dolari, în procesul intentat de Bogdan Chirieac. În schimb, judecătorii au respins acţiunea lui Bogdan Chirieac împotriva jurnalistului Liviu Avram.

RomaniaTV.net
07 feb. 2014, 12:03
Bogdan Chirieac a câştigat procesul cu Sima, obligat de Justiţie să plătească 30.000 dolari pentru calomnie

După doi ani de proces, instanța a stabilit că Sima a mințit și a lansat în spațiul public calomnii la adresa lui Bogdan Chirieac, fapt pentru care a fost condamnat la plata a 30.000 de dolari, sumă record în cazurile de acest gen. Urmează ca și procurorii să soluționeze plângerea penală legată de falsurile publicate.

Avocata Georgiana Teodorescu a precizat pentru De Ce News: „Instanța a apreciat că sunt întrunite condițiile răspunderii civile delictuale în cazul lui Sima, respectiv: fapta ilicită (i.e. susținerile mincinoase ale lui Sima), vinovăția acestuia (reaua credință cu care a făcut afirmațiile calomnioase) , prejudiciul (în cazul de față moral, afectarea imaginii și reputației dlui Chirieac) și legătura de cauzalitate între faptă și prejudiciu”.