Bogdan Chiriţoiu rămâne în fruntea Consiliului Concurenţei pentru încă un mandat. Klaus Iohannis a semnat decretul

Bogdan Chiriţoiu rămâne în funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei pentru încă cinci ani. Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire.

18 iun. 2021, 17:57
Bogdan Chiriţoiu rămâne în fruntea Consiliului Concurenţei pentru încă un mandat. Klaus Iohannis a semnat decretul

Bogdan Chiriţoiu rămâne în fruntea Consiliului Concurenţei pentru încă un mandat de cinci ani, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de preşedinte.

Bogdan Chiriţoiu rămâne în fruntea Consiliului Concurenţei

Citeşte şi Consiliul Concurenţei, investigaţie preventivă pe piaţa gazelor: „Sperăm să nu existe şicante pentru clienţi”

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Bogdan-Marius Chiriţoiu ca membru al Plenului Consiliului Concurenţei, în funcţia de preşedinte, pentru un mandat de 5 ani.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul privind numirea lui Dan-Virgil Pascu ca membru al Plenului Consiliului Concurenţei, în funcţia de vicepreşedinte, pentru un mandat de 5 ani.

Pe 25 mai, Comisia de privatizare din Senat şi Comisiile de buget-finanţe şi economice din Senat şi Camera Deputaţilor au acordat aviz favorabil pentru cei doi pentru posturile vacante de membru în plenul Consiliului Concurenţei. Bogdan Chiriţoiu este în prezent preşedintele Consiliului Concurenţei. Anteior, legea a fost modificată speciat pentru a permite preşedintelui Consiliului să ocupe şi un al treilea mandat.

Plenul Consiliului Concurenţei este un organ colegial, format din 7 membri – un preşedinte, 2 vicepreşedinţi şi 4 consilieri de concurenţă.

Durata mandatului membrilor plenului Consiliului Concurenţei este de 5 ani.

Citeşte şi Preşedintele Consiliului Concurenţei: Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte, după ce decontarea directă va fi obligatorie