Bogdan Corduneanu, reținut de Poliţie pentru șantaj după mai multe ameninţări la adresa unui tânăr

Polițiștii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar penal de şantaj. Bogdan Corduneanu și încă un bărbat au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

23 dec. 2020, 17:25
Bogdan Corduneanu, reținut de Poliţie pentru șantaj după mai multe ameninţări la adresa unui tânăr

Bogdan Corduneanu, reținut de Poliţie pentru șantaj după ce a amenințat un tânăr. Astfel, anchetatoriidin cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, spune bzi.ro.

Bogdan Corduneanu, reținut de Poliţie pentru șantaj. Anunţul făcut de poliţişti

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că doi bărbaţi de 37, respectiv 21 de ani, ar fi ameninţat cu acte de violenţă şi ar fi intimidat un alt tânăr de 21 de ani, pentru a le remite bani, respectiv echivalentul în monedă virtuală.

La data de 22 decembrie, poliţiştii au depistat în flagrant delict pe tânărul de 21 de ani, bănuit de comiterea faptei, după ce ar fi luat de la persoana vătămată 8.200 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 23 decembrie, aceştia vor fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iași. Cercetările continuă.”, se arată în comunicatul transmis de autorităţi.

În luna noiembrie 2019, polițișii ieșeni au descindeau în locuința lui Bogdănel Corduneanu pentru a-l duce la audieri într-un dosar în care este acuzat de șantaj, împreună cu un alt interlop, pe nume Ștefan Iacob, potrivit Adevărul.ro. Se pare că cei doi i-ar fi cerut bani unui om de afaceri din Iași.,

Bogdan Corduneanu a fost ridicat de poliţişti în luna septembrie, după ce a încălcat prevederile controlului judiciar sub care era pus în 2 dosare, din cauza unui scandal provocat la o terasă din Iași, dar și pentru șantaj.

Potrivit informațiilor oferite de bzi.ro, Bogdan Corduneanu a fost trimis în judecată la începutul lunii trecute, în stare de control judiciar. Aseară, mascații l-au luat pe sus pe Corduneanu și l-au dus în arestul Iași, din cauza faptului că a încălcat prevederile controlului judiciar sub care era pus.

Citeşte şi: Clanurile interlope din Iaşi, împăcare istorică. Membrii Corduneanu şi Tănase au căzut la pace