Clanurile interlope din Iaşi, împăcare istorică. Membrii Corduneanu şi Tănase au căzut la pace

Două dintre cele mai puternice clanuri din Iaşi au căzut la pace. Membrii Corduneanu s-au împăcat cu cei din clanul Tănase, însă totul s-a întâmplat în fața judecătorilor. Dosarul în care au fost implicați membrii unor clanuri din Iași s-a încheiat la prima instanță.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 12:10
Clanurile interlope din Iaşi, împăcare istorică. Membrii Corduneanu şi Tănase au căzut la pace

Instanța încetează procesul penal pornit la plângerea părții vătămate Anton Vlăduț Spătaru, împotriva inculpaților Bogdan Corduneanu și Cristian Pavel, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și, respectiv, complicitate la lovire sau alte violențe, pentru retragerea plângerii”, au precizat judecătorii ieșeni, potrivit bzi.ro.

Clanul Tănase, plângere împotriva Cordunenilor

În toamna anului trecut, Anton Vlăduț Spătaru, un membru al clanului Tănase, a formulat o plângere penală împotriva lui Bogdan Corduneanu și al lui Cristian Pavel, susţinând că a fost agresat de cei doi.

După mai bine de un an de judecată, cei trei indivizi au ajuns la o înțelegere și Anton Vlăduț Spătaru și-a retras plângerea penală.

Conflictele dintre membrii clanului Corduneanu și cei ai clanului Cosmos Tănase au început de câțiva ani. Cel mai cunoscut este cel care a avut loc în luna mai 2019, chiar în centrul Iașului, la sediul unui biroul notarial din apropierea Palatului de Justiție.

Angajații biroului notarial au solicitat sprijinul firmei specializate de pază, acționând butonul de panică. După ce alarma acustică a fost declanșată, numiții Jean Mărăraș, Narcis Constantin, Claudiu Constantin și Anton Vlăduț Spătaru au ieșit din biroul notarial, însă numitul Jean Mărăraș a continuat să adopte un comportament agresiv și să adreseze injurii și expresii jignitoare, în timp ce se afla în față sediului biroului notarial și pe strada Târgu Cucu“, se arată în ordonanța procurorilor.