Bogdan Diaconu, declarat PERSONA NON-GRATA de către unguri. Vezi replica acidă a liderului PRU

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a fost declarat persona non-grata de Guvernul condus de Viktor Orban din cauza declaraţiilor sale împotriva politicii maghiare.

15 mai 2016, 06:16
Bogdan Diaconu, declarat PERSONA NON-GRATA de către unguri. Vezi replica acidă a liderului PRU

Publicaţia Nepszabadag din Ungaria anunţă într-un articol că Guvernul condus de Viktor Orban l-a declarat persona non-grata pe deputatul Bogdan Diaconu. Această decizie ar fi fost luată din cauza poziţiilor sale îndreptate împotriva politicii maghiare.

Astfel, publicaţia respectivă motivează că decizia prin câteva dintre declaraţiile preşedintelui PRU, scrie Curierul Naţional.

„A pune stema Ungariei pe liceele din România este tot una cu a afişa zvastica nazistă în şcoli” (Ianuarie 2012, cu ocazia punerii stemei Ungariei pe un liceu din Transilvania).

Citeşte şi:  Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, şi-a depus candidatura la Primăria Bucureşti

Despre cultura maghiară – „venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentă şi hrăpăreaţă, care are conştiinţa faptului că vrea ce nu-i aparţine şi este gata de orice pentru a-şi înfăptui tâlhăriile” (iulie 2015)

„Dacă Jobbik îşi permite să ne propună modificarea Constituţiei şi cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o ţară prea mare şi ar trebui micşorată” (februarie 2016).

În replică, Bogdan Diaconu a declarat printr-un comunicat de presă că printr-o astfel de decizie, „Viktor Orban dovedeşte că este şi el o slugă a Cancelarului Angela Merkel şi a politicilor anti-naţionale ale Bruxelles-ului.”

Acesta acuză în cele scrise faptul că Viktor Orban este oponent al politicilor Bruxelles-ului „doar de faţadă”, el, împreună cu Klaus Iohannis, „încercând să cenzureze naţionalismul românesc pe care îl reprezintă prin PRU.”

Diaconu aminteşte faptul că PRU este „singurul partid naţionalist din România”, iar ascensiunea sa cel mai probabil „îl sperie pe Viktor Orban”.

„Nu vom permite amestecul Ungariei în politica românească, iar din noiembrie 2016, după alegerile generale, vom opri accesul firmelor maghiare în Transilvania! Dacă am avea un Minister de Externe, acesta l-ar convoca pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti pentru a-i cere explicaţii şi ar răspunde cu o măsură similară împotriva politicienilor maghiari care vin în România să ceară autonomie! Dar cum statul român nu a fost în stare să-l aducă pe deputatul infractor şi fugar Marko Attila înapoi în ţară să răspundă în faţa justiţiei, este clar că clasa politică trădătoare de la Bucureşti stă în genunchi în faţa Budapestei şi e complice cu politica UDMR, aşa încât nu mă aştept la nicio reacţie normală a diplomaţiei române în faţa afrontului adus de Guvernul Ungariei”, mai spune Bogdan Diaconu.